eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem csak Budapesten lesz szuperkórház

Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre az egészségügyi kormányzat: április elsejétől összevonják a városi és a megyei intézményt - közölte az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádióban azt is elmondta, a megyei kórház eddigi vezetőjének, Csiba Gábornak az emberi erőforrások minisztere országos jelentőségű feladatot szán.

Az egész országban, így Borsodban is zajlottak integrációk, hiszen a betegellátás érdekében a specialisták centrumokba szerveződnek – közölte az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, az utolsó olyan vidéki nagyváros, ahol egymás mellett működtek még nagy intézmények, az Miskolc. Hozzátette, az elmúlt három-négy évben zajló integrációs hullám utolsó eseménye az, hogy április 1-től a korábbi megyei kórház és a Semmelweis Kórház egy nagy intézménnyé egyesül.

„Szuperkórház lesz abban a tekintetben, hogy szinte minden szakmában, minden szinten, minden nap és minden órában ellátást fog nyújtani a miskolciak és a borsodiak számára.”

Az egészségügyért felelős államtitkár cáfolta, hogy ez az integráció sem fiskális szempontok alapján történt, hanem az a cél, hogy minél rövidebbek legyenek a biztos ellátáshoz vezető betegutak.

„Azt szeretnénk, ha a betegek kevesebbet várakoznának és jobb minőségű ellátást kapnának.”

Az új csúcsintézményt ideiglenesen Tiba Sándor, a városi kórház igazgatója irányítja, a megyei kórház eddigi vezetőjének, Csiba Gábornak új, országos jelentőségű feladatot szánnak – hangzott el a bejelentéskor.

„Az új intézmény élére megbízással nevezünk ki ideiglenes vezetőt, le fog futni egy pályázat, amelynek keretében kiválasztjuk az integrált intézmény irányítóját. Tiba Sándor arra kapott megbízást, hogy az integrációt minél gyorsabban hajtsa végre. Csiba Gábor tizenhét éves igazgatói tapasztalatát országos projektekben szeretnénk hasznosítani, amivel kórházmenedzsmentben találkozni lehet, azzal ő találkozott” - tette hozzá Ónodi-Szűcs Zoltán.

A miskolci ellenzék bírálta a kórházösszevonást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×