eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Rengeteg rab próbált öngyilkos lenni a magyar börtönökben

Az utóbbi években 151 öngyilkossági kísérlet történt a magyar börtönökben. Öngyilkosságot általában azok a fogvatartottak kísérelnek meg, akiknek nem rendezett a kapcsolattartásuk, szabadulásuk után nem várja őket senki, vagy hosszabb tartamú ítélettel rendelkeznek.

Saját borotvájával kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni a Péntek László a múlt héten a szegedi Csillag börtönben. A férfit 2013 nyarán ítélték jogerősen életfogytiglanra Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológus meggyilkolása miatt. Péntek László leghamarabb negyven év raboskodás után bocsátható először feltételesen szabadságra

A Délmagyar.hu arról írt, hogy a magyar börtönökben az elmúlt négy évben 151 öngyilkossági kísérlet történt. A BvOP közlése szerint ezen cselekedetek mögött közvetlen öngyilkossági szándék húzódott.

A próbálkozások hátterében nem minden esetben áll feltétlenül valós meghalási szándék. Az elítéltek közül sokan feszültséglevezetésként vagdossák meg magukat, vagy tettükkel valamit el szeretnének érni, és így manipulálják környezetüket. Az ilyen kisebb súlyú önkárosításokról nincs pontos adat.

A legtöbb öngyilkosságot vagy kísérletet a hosszú időre bebörtönözöttek hajtják végre. Tavaly év végén, a Csillag börtönben a tényleges életfogytiglanra ítélt balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán és a gyálaréti családirtó Miklósi Viktor lett öngyilkos.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×