eur:
395.24
usd:
371.82
bux:
66207.57
2024. április 16. kedd Csongor

Gyorsabban célba érhetnek az életmentő gyógyszerek

Több betegségtípus kezelésében az év elején történt változás eredményeként a gyógyszerre szorulók gyorsabban juthatnak hozzá az életmentő terápiákhoz - mondta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója a Népszavának.

A lap hétfői számában Kiss Zsolt közölte, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tavaly október végén megjelent rendelete tizenöt új, innovatív gyógyszer befogadását eredményezte a támogatott hatóanyagok közé, így négy onkológiai terápiás területen vált kiszámíthatóbbá a daganatos betegek kezelése.

A forgalmazásukhoz szükséges közbeszerzéseket kiírták, és van olyan terület, ahol a folyamat már le is zárult, így jelentősen csökkenhet ezeknek a gyógyszereknek az ára. Az eddig csak méltányossági alapon igényelhető készítmények a tételes elszámolású gyógyszerek közé kerülhetnek, ami sokkal gyorsabb hozzáférést biztosít a pácienseknek - mondta el.

A lap szerint sok rákbeteg és Hepatitis C fertőzött juthat korszerű kezelésekhez.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×