eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Tari Annamária: Csalódottságot és haragot okoz a virtuális világ

Az élet kizárólag pozitív – ezt az életérzést közvetíti az online tér. Ehhez képest nagy csalódás, amikor látszik a valóság. Ekkor lehet látni azt, ami időnként a Z-generáción látszik: a csalódottság átment haragba, és azt mondják, hogy erről nem volt szó – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tari Annamária pszichológus.

„A Facebook már olyan méretű, hogy bizonyos szakirodalmakban azt írják, társadalmi normafunkciója van. Ott van egy szokásrendszer, léteznek protokolláris formák, meg van határozva, hogy mit lehet, mit nem” - mondta a pszichológus.

Hozzátette: az komoly figyelmeztetés, hogy az online tér bizonyos fejlesztései olyan erősek lehetnek, hogy komoly szabályozó funkcióval rendelkeznek.

Tari Annamária a legnagyobb veszélyt abban látja, hogy ha a szülők nem figyelnek oda, az online tér segít abban, hogy egy olyan markáns elvárás fogalmazódjon meg a fiatalokban, ami szerint

aki az életet jól csinálja, úgy csinálja, hogy az csak pozitív.

„Ehhez képest egy iszonyatos nagy csalódás, amikor látszik a valóság, és a valóságban lehet, hogy több negatív dolog jön szembe, mint pozitív. Ekkor lehet látni azt, ami időnként látszik a Z-generáción:

a csalódottság átment haragba, és azt mondják, hogy erről nem volt szó” -

mondta a pszichológus.

„Ebben teljesen igazuk van, mert

azt a szülők tényleg elfelejtették elmondani, hogy az élet néha nehéz” -

emelte ki a szakember.

Tari Annamária szerint azt sem szabad kihagyni a fiatalokkal való beszélgetésből, hogy az élet többek közt attól szép, hogy az ember megtanulja a nehézségeket leküzdeni.

„ Azt is el kell mondani, hogy az igazán klassz emberek – akik erősek és mindenféle helyzeteket megoldanak – ezt azért tudják megcsinálni, mert tanultak a kudarcaikból. Nem az a nagy dolog, ha valaki sikeres, hanem ha már egyszer térden állt, és onnan felállt” - fogalmazott a pszichológus.

„Tudom, hogy ez úgy hangzik, mintha egy zs-kategóriás katasztrófafilmet mesélnék, ahol a főhős a végén megmenti a világot.

De az átlagember élete is néha tényleg a saját zs-kategóriás katasztrófafilmje.

Ha abból kijön, akkor utána jó lesz neki, bármilyen nehéz is legyen körülötte az élet néha” - véli Tari Annamária.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×