eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A legfőbb ügyésztől vár tájékoztatást a Fidesz a 4-es metróról - a nap hírei

A legfőbb ügyésztől vár tájékoztatást a Fidesz a 4-es metró korrupciógyanús beruházásáról. Teljes körű elszámoltatást követel a letelepedési kötvények ügyében az MSZP. Új rendelet kiadását tervezi a beutazás szigorítására az amerikai elnök. A nap hírei 2017. február 11-én, szombaton.

A legfőbb ügyésztől vár tájékoztatást a Fidesz a 4-es metró korrupciógyanús beruházásának részleteiről és következményeiről. Kucsák László kormánypárti képviselő szerint tiltott pártfinanszírozás is megvalósulhatott az ügyben. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: a városvezetésnek 60 napja van a reagálásra, és ha nem vitatja a dokumentumban foglaltakat, akkor 59 milliárd forintot vissza kell fizetni az Európai Uniónak.

Teljes körű elszámoltatást követel a letelepedési kötvények ügyében az MSZP. Az ellenzéki párt a most nyilvánosságra került információkra hivatkozva közölte: 140 milliárd forint hiányzik a kötvények bevételéből, ami bűncselekmény gyanúját veti fel. Előzőleg a Magyar Nemzet című napilap azt írta: Demeter Márta független országgyűlési képviselő az Államadósság-kezelő Központ által közöltektől eltérő számadatokat kapott a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól. Ezek összevetése után az a gyanú merült fel, hogy 1671 külföldi személy állampapír vásárlása nélkül kaphatott letelepedési engedélyt.

Évértékelőt tartottak az LMP társelnökei. Szél Bernadett és Hadházy Ákos arról beszélt: gyökeresen más irányt kell adni az országnak, mint amerre a rendszerváltás óta haladt. Mint mondták: Magyarországra rátelepedett a régi, lejáratódott politikai elit, de pártjuk a választóvonal, amely a jövő kormánya lehet.

Ismét kihallgatták Kovács Bélát, immár harmadik alkalommal. A Jobbik európai parlamenti képviselőjét 2015 decemberében gyanúsította meg kémkedéssel a Központi Nyomozó Főügyészség az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése alapján. A Magyar Idők érdeklődésére, hogy a politikus tett-e érdemi vallomást, Nagy Andrea ügyész, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt válaszolni.

Elképzelhetetlennek tartja a magyar gazdaság versenyképességének javítását az agrárium nélkül a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János azt mondta: a magyar agráriumba 2007 és 13 között érkezett 3800 milliárd forintos uniós forrás hatására sem változott. az ágazat termelékenysége, mivel a támogatásokat a jövedelem kiesés pótlására fordították. A politikus szerint a forrásokat elsősorban a technológia megújítására, korszerűsítésre kell fordítani.

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus. Guller Zoltán, és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte: az idén is hasonló eredményekre számít az ágazatban, miután 2017 a sportturizmus éve lesz. Tavaly 7 százalékkal 27,7 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma, míg az ágazat összes bevétele 9,1 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

Nem indul újra az Európai Bizottság elnöki tisztségéért Jean-Claude Juncker. A luxemburgi politikus a Deutschlandfunk német rádióban kizártnak nevezte, hogy újabb ötéves cikluson át ő vezesse az unió végrehajtó, javaslattevő testületét. A brüsszeli bizottság elnöke úgy vélte: kétséges, hogy az Unióban maradó 27 tagállam meg tudja őrizni egységét a Nagy-Britanniával folytatandó kilépési tárgyalásokon, mivel szerinte London tagállamonként eltérő tárgyalási taktikát fog alkalmazni.

Autóbalesete után stabil a lengyel miniszterelnök állapota - tájékoztatott varsói kormányszóvivő. Beata Szydlóra ugyanakkor még újabb vizsgálatok várnak. A lengyel kormányfőt szállító péntek este autó előzés közben fának ütközött az ország déli részén.

Törökországban április 16-ára írta ki az alkotmánymódosításról szóló népszavazást a központi választási bizottság. A módosítás kiszélesíti a mindenkori államfő jogköreit, aki a végrehajtó hatalom feje lesz. A lépéssel megszűnik a Török Köztársaság 1923-as megalakulásával létrejött miniszterelnöki intézmény.

Új rendelet kiadását tervezi a beutazás szigorítására az amerikai elnök. Donald Trump újságíróknak elárulta, a rendelet új változatából valószínűleg kikerül majd a jogszerűen az Egyesült Államokban tartózkodókra és a zöldkártyával rendelkezőkre vonatkozó beutazási szigorítás.

Globális felvilágosító kampányt sürget a közösségi médiafelületeket elöntő álhírek ellen az Apple vezérigazgatója. Tim Cook, a világ legnagyobb piaci értékű vállalatának vezetője a Daily Telegraph című brit lapnak kifejtette: az álhírek járványszerű terjedése a világ jelentős részén ma már komoly probléma, ezért szükségessé teszi a hatóságok és a technológiai cégek közös fellépését.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×