eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Plázákba kerül a kézszkenner, leteszteltük

Plázákba kerül a kézszkenner, leteszteltük

Olyan jó tanácsokat is adnak az influenza elleni kampányban, mint hogy gyakran tisztítsuk le a használati tárgyainkat.

Az ÁNTSZ idei influenza elleni kampányában Immun kapitány hívja fel a figyelmet a helyes kézmosásra, a tüsszentéssel kapcsolatos tudnivalókra és az egészséges táplálkozásra. A megelőzés érdekében plakátok tájékoztatják majd erről az embereket, egyúttal a tömegközlekedési eszközöket fokozottan fertőtlenítik a járványos időszakban. 

Egy bevásárlóközpontban tesztelte riporterünk azt a készüléket, amely az influenzajárvány idején több plázában is ingyen használható lesz, és amely a fertőtlenített kézről szkennerképet készítve megmutatja, maradt-e szennyeződés a tenyéren kézmosás után, vagy sem. A folyamat kézmosással együtt körülbelül fél perc, a használata rendkívül egyszerű.

A helyes kézmosást is tanulni kell

A kéz rendszeres fertőtlenítésére hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ idei influenzaellenes népegészségügyi kampánya. Szabó Enikő, az országos tisztifőorvos helyettese szerint létfontosságú, hogy a gyerekeket, akik a legveszélyeztetettebbek az influenzafertőzés szempontjából, megtanítsuk az alapos kézmosásra. Kiemelte:

Nem szabad elfelejteni az egyéni felelősség fontosságát,

hiszen hiába vannak fertőtlenítőszerek, ha a gyerekeket nem tanítjuk meg a helyes kézmosásra. 

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára arról számolt be, hogy a megelőzés érdekében a közfeladatot ellátók influenza elleni oltása ingyenes. Ők a munkahelyükön megfelelő védőeszközöket is kapnak, például kézfertőtlenítő folyadékot.

Emellett a minisztérium elrendelte a közforgalmi járművek és a nagy forgalmú, közszolgáltatásban részt vevő intézmények fokozott fertőtlenítő tisztítását.

A lakosság plakátokon, kiadványokon kap tájékoztatást az influenza elleni védekezésről. Ezekben a népegészségügyi kampány főszereplője, Immun kapitány javasolja többek között, hogy

  • ne a levegőbe, hanem zsebkendőbe tüsszentsünk,
  • együnk sok zöldséget és gyümölcsöt,
  • rendszeresen tisztítsuk a használati tárgyainkat.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×