eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kósa Lajos: ezekből biztosan nagy viták lesznek

Brüsszellel komoly vitákra, a parlamenti ellenzékkel éles csatákra számít a következő hónapokban a Fidesz frakcióvezetője. Kósa lajos erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel.

Jól látható szerinte, "Brüsszel mely ügyekben fog a magyar érdekek ellen politizálni", ilyen például a közös adópolitika. Hangsúlyozta: a kormány az adócsökkentést kívánja folytatni. Ilyen pontként hivatkozott a közüzemi díjakba való uniós beleszólásra is, mondván, ha ez megvalósul, akkor "Magyarországon fuccs a rezsicsökkentésnek".

Ide sorolta a migrációval kapcsolatos kormányzati lépéseket, így a menekültügyi őrizet ismételt bevezetését, azt, hogy aki nem jogosult erre, azt nem engedjük az ország területére lépni, a menekültkérelmek benyújtóinak pedig a határon kell kivárniuk ügyük elbírálását.

A kormányzat költségvetéssel kapcsolatos álláspontja miatt Kósa Lajos szerint sok bírálatot fognak kapni, hiszen - mondta - az ellenzék által korábban már bírált intézkedéseket kívánnak továbbvinni, legyen szó a családtámogatások erősítéséről, a gazdaság és a foglalkoztatás növeléséről, a külső adósság csökkentéséről vagy a béremelésekről.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×