eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Budapest teljes készültségben

Budapestre érkezik ma, kora délután Vlagyimir Putyin, az orosz elnök látogatása része a magyar-orosz legfelső szintű évenkénti tárgyalássorozatnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi tájékoztatása szerint a látogatáson gazdasági, energetikai és kulturális kérdésekről lesz szó. A program része egy szűkkörű találkozó, majd plenáris megbeszélést tartanak, amit nemzetközi sajtótájékoztató követ.

A magyar külügyminiszter szerdán a látogatás utolsó részleteiről egyeztetett Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszterrel, a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság társelnökével, tárgyalt továbbá a Roszatom vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval, majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel. Csütörtök délelőtt Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyal Szijjártó Péter.

Vlagyimir Putyin legutóbb 2015. február 17-én tett munkalátogatást Budapesten, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalásain megállapodás született a hosszú távú orosz-magyar gázszállítási szerződéssel kapcsolatos kérdések megoldásáról.

A magyar kormányfő és az orosz elnök legutóbbi találkozójára 2016. február 17-én került sor az oroszországi Novo-Ogarjovóban, a találkozón 2019 végéig meghosszabbították az orosz földgáz magyarországi szállításáról szóló hosszú távú szerződéseket.

Vlagyimir Putyin delegációjának közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van csütörtök éjfélig Budapest több kerületében. A korlátozások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik. Változások lesznek több BKK-járat menetrendjében: napközben például nem jár majd a kisföldalatti, és időszakosan a reptéri busz nem jut majd el a repülőtérre.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×