eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Megtépázta a magyarokat az elmúlt időszak

Megtépázta a magyarokat az elmúlt időszak

Telt házzal dolgozik az Országos Korányi Tüdőgyógyászati Intézet, mert nagyon sok a tüdőgyulladásos eset - mondta az InfoRádiónak az intézmény stratégiai igazgatója.

Az elmúlt két hétben szinte telt házzal dolgozik a Korányi – mondta el az intézet stratégiai igazgatója. Horváth Ildikó hozzátette, hogy az őszi-téli hónapokban amúgy is nagyobb a forgalom, de a mostani, hirtelen terhelés a szokásosnál is erősebb.

„Telt ház van az intenzív és a szubintenzív osztályon is. A klinikai osztályokra

sorozatban érkeznek tüdőgyulladással a betegek.”

Megtépázta a magyarokat az elmúlt időszak

Az Országos Korányi Tüdőgyógyászati Intézet stratégiai igazgatója elmondta, új betegek is megjelentek, az egyébként is beteg tüdejű embereket ez az időszak erősebben igénybe veszi.

„De megjelentek fiatal, egészséges tüdejű emberek is csúnya alsó légúti gyulladásokkal, bronchitisekkel és nagy tüdőgyulladásokkal.”

Ennek okáról Horváth Ildikó azt mondta, több, kisebb rizikótényező adódik össze. A

tartósan hideg időjárás megtépázta az emberi szervezet ellenállóképességét,

viszont jót tett a vírusok, baktériumok fertőzőképességének, amihez társul az átmeneti levegőszennyezettség is.

„A téli szünet után az iskolába visszatérő gyerekek ismét megmozgatják a baktériumokat, vírusokat, amelyeket két hétig nem hordtak egymásnak” - mondta az Országos Korányi Tüdőgyógyászati Intézet stratégiai igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×