eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A katasztrofális időjárás miatt itt van munkában a katasztrófavédelem

A rendkívüli időjárás által érintett megyékben a katasztrófavédelem megerősített állománnyal, operatív törzs irányításával dolgozott.

Az időjárással kapcsolatos eseményeket a hivatásos katasztrófavédelem 42 helyszínen 53 technikai eszközzel és 233 fővel kezelte, önkéntes tűzoltóerők 6 helyszínen avatkoztak be 6 technikai eszközzel és 20 fővel, önkormányzati tűzoltók 11 helyszínen, 9 technikai eszközzel és 36 fővel dolgoztak. Két helyszínen önkéntes mentőcsoport végzett mentési munkát 4 technikai eszközzel és 14 fővel – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Országosan 659 munkagép dolgozott a közúthálózaton, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 1630 munkatársa volt szolgálatban. Az úton dolgozó eszközök sózási, érdesített szórási munkákat végeztek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 77 technikai eszközzel végezte a fővárosi utak síkosságmentesítését.

Kellett a segítség

Az ónos eső miatt Budapest tűzoltóit az elmúlt huszonnégy órában tizenkét kárhelyszínre riasztották. A tizedik kerületi Gyömrői úton ütközött össze két személyautó még kedden, a reggeli órákban. A tizenegyedik kerületi Medvetalp utcában teherautó csúszott meg a jeges úton, majd ütközött villanyoszlopnak. A tizenkettedik kerületi Diós árok utcában három autó csúszott kerítésnek, míg a tizenegyedik kerületi Bakator utcában teherautó csúszott parkoló autónak. A tizennyolcadik kerületi Kerékvágás úton négy autó ütközött össze. A harmadik kerületi Ürömhegyi úton kora este egy személygépkocsi csúszott meg, majd borult a tetejére. Szintén este felborult egy takarmányt szállító kamion az M0-ás autóúton. A baleset következtében a kamion üzemanyagtartálya is felhasadt. 

Sok baleset történt

A megváltozott útviszonyok miatt az elmúlt 24-órában kisebb-nagyobb balesetek történtek Pest megye útjain. Összesen hét esetben kellett a hivatásos, önkormányzati, vagy az önkéntes tűzoltóknak beavatkozni. Kedden délelőtt Gödön, a Nemeskéri- Kiss Miklós úton két személygépkocsi ütközött össze, pár órával később Fót és Csomád között történtek balesetek. Csomád közelében egy autóbusz ütközött egy személygépkocsival. Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott, a gödöllői hivatásos tűzoltók vontatták ki az árokból a személyautót. A kora délutáni órákban a 3-as főúton Gödöllő közelében borult fel egy gépkocsi, Fót közelében pedig három baleset történt. Mindhárom eseménynél három-három gépkocsi ütközött össze. A kora esti órákban az M0-ás autóút 31-es kilométerénél, Gyál közelében egy búzát szállító kamion ütközött neki a szalagkorlátnak, majd borult az oldalára. A fővárosi hivatásos tűzoltók daru segítségével megszüntették a forgalmi akadályt, illetve az üzemanyagfolyást. Az éjszaka folyamán Csemő közelében borult árokba egy személyautó, a ceglédi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével vontatták ki a járművet az árokból. Éjfél után nem sokkal Gödöllőn, a Dózsa György úton mentőautó ütközött össze személyautóval. Az ütközés következtében a mentő oszlopnak csapódott.

Szalagkorlátnak ütközött egy mikrobusz az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán Pázmánd térségében, a főváros felé vezető oldal 42-es kilométerénél. Nem sérült meg senki a balesetben, a kisbusz viszont akadályozza a forgalmat. A mentési munkálatok ideje alatt félpályán halad a forgalom az érintett pályaoldalon. Éjfél előtt ütközött össze két személyautó a 81-es főúton, Székesfehérvár határában, az 5-ös kilométernél. Vízelvezető árokba csúszott egy autóbusz Igaron nem sokkal éjfél után. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×