eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Budapesten is magasabb fokozatú a riasztás

Az ónos eső veszélye miatt több megye járásaira másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délután. Késő délután további járásokban és a fővárosban is másodfokúra emelték a riasztást.

Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya és Fejér megye mellett Vas, Zala, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye több járására, valamint a fővárosra is kiadták a másodfokú riasztást, mert a következő néhány órában tartós ónos eső hullhat. Emellett többfelé elsőfokú riasztás van érvényben.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint ugyanakkor négy északkeleti megye kivételével az egész országban várható ónos eső. Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében másodfokú, Budapesten és Pest megyében valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében akár legmagasabb fokú (piros) riasztásokat is kiadhatják.

Azt írták: szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi ónos eső is hullhat. Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső, kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében, a vonaltól délre inkább eső valószínű.

Emellett a fővárosban és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 centiméternél is több friss hó hullhat.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×