eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem azért találkozik Orbán Viktor Botka Lászlóval, amire először gondol

Szegedre utazik Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Botka Lászlóval, a város polgármesterével tárgyaljon.

Szeged fejlesztésének megvitatására érkezik ma Orbán Viktor miniszterelnök a csongrádi megyeszékhelyre, például, hogy miként vehet részt a település a Modern Városok programban.

A találkozó érdekessége, hogy ezúttal ellenzéki politikus által vezetett várost látogat meg a kormányfő, másrészt a települést 2002 óta vezető Botka László lehet 2018-ban a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, hiszen az MSZP elfogadta a politikus által ehhez támasztott feltételeket és a sajtóhírek szerint múlt héten más pártokkal is megkezdődtek az egyeztetések.

Minderről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég úgy fogalmazott, hogy a kormány távol tartja magát az ellenzéki pártok közötti csatáktól, a város fejlesztésének érdekében szervezték a találkozót.

„Nem azért megyünk, mert az MSZP leendő miniszterelnök-jelöltjével szeretnénk beszélni, hanem Szeged város polgárait képviselő polgármesterrel szeretnénk beszélni, mert a kormány mindenkinek segíteni szeretne, Szeged polgárainak is.”

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester várhatóan az egyeztetés után, közös sajtótájékoztatón számol be a tárgyalás eredményeiről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×