eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla

Magyar mentőautók is útnak indultak Veronába

Az Országos Mentőszolgálat vezetője és orvosa mellett négy jól felszerelt magyar mentőautó is útnak indult Olaszországba - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője z M1-en.

Győrfi Pál beszámolt arról, hogy kettős feladattal érkeznek a magyar szakemberek Olaszországba. Egyrészt felveszik a kapcsolatot az olasz kórházakkal és kezelőorvosokkal, és megszervezik a sérült diákok hazaszállítását. Másrészt itthon megszervezik a sérültek további ellátását.

Azonnal az olaszországi buszbaleset helyszínére indult repülővel az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, orvosigazgatója és kommunikációs vezetője, hogy operatív mentési központot állítson fel Veronában.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szombaton reggel rendelte el a megsérült budapesti fiatalok olaszországi kórházi ellátását támogató és hazaszállítását szervező helyszíni operatív központ kialakítását. A központot Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat frissen kinevezett főigazgatója, intenzív terápiás szakorvos irányítja, tagja Pék László, a szervezet orvosigazgatója, valamint Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője, aki a magyar sajtóval való kapcsolattartást végzi.

Ezzel párhuzamosan az Országos Mentőszolgálat négy teljes felszereltségű mentőt indított útnak Budapestről, hogy a szombat kora délutáni órákban Veronába érkező mentési szakemberekkel együtt a Magyarországra történő szállítás még a mai napon megkezdődhessen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×