eur:
394.03
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Február 2-án Budapestre látogat az orosz elnök - a nap hírei

Egyedi ajánlatot dolgoz ki a legnagyobb állami vállalatok bérfejlesztésére a kormány. Március első felére le akarja zárni a tárgyalásokat a baloldali ellenzéki pártokkal az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Február 2-án Budapestre látogat az orosz elnök - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányzati tájékoztatón közölte: Vlagyimir Putyin látogatásának előkészítéséről a jövő héten Moszkvában egyeztet a külgazdasági és külügyminiszter. A Miniszterelnökség arról tájékoztatott: Lázár János büntetőfeljelentést tett a kormány döntése alapján a 4-es metró ügyében. A miniszter a tájékoztatóján elmondta: az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata szerint több bűncselekmény történhetett a 452,5 milliárd forintos uniós forrásból megvalósult beruházás megvalósításánál.

Egyedi ajánlatot dolgoz ki a legnagyobb állami vállalatok bérfejlesztésére a kormány - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A MÁV, a Volán, a Posta és az állami tulajdonú vízmű cégeknél az előkészítő egyeztetés már elkezdődött. A kabinet közép- és hosszú távú megállapodások megkötésére törekszik a munkavállalói érdekképviseletekkel.

A munkaerőhiány kezelését célzó, speciális módszereken alapuló képzési programok támogatására pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások. Az összesen 5 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatásból a vállalkozások várhatóan 30 és 150 millió forint közötti támogatást nyerhetnek el.

Március első felére le akarja zárni a tárgyalásokat a baloldali ellenzéki pártokkal a választási együttműködésről az MSZP miniszterelnök-jelöltje - közölte a szocialisták választmányi elnöke. Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: pártja kormányváltást akar, és ehhez ajánlja a többi baloldali pártnak kormányfő-jelöltnek Botka Lászlót, illetve egy egyeztetett, szakmailag és tartalmilag érett programot.

Marad a Műszaki Egyetemen belül a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, vagyis nem kerül át az ELTÉ-hez. Az erről szóló döntést elsőként az InfoRádióval ismertette az oktatási államtitkár. Palkovics László emlékeztetett arra, hogy a kar oktatói korábban jelezték, hogy nem érzik teljesen biztosítottnak a feltételeket az egyetemen belül, de mivel a hónapokon át sem sikerült megnyugtatóan rendezni a helyzetet, ezért az államtitkárság december elején kezdeményezte a tárgyalások lefolytatását.

Évente négyezer, az egészségbiztosító által támogatott vizsgálatot lehet elvégezni a Semmelweis Egyetem most átadott, gyors képalkotású PET-CT készülékével. Szél Ágoston, az egyetem rektora az átadáson arról beszélt a készülék már akkor is jelezheti a kóros elváltozást, amikor a daganatot a hagyományos módszerekkel még nem tudnák kimutatni.

Folytatódik a felsőoktatási PPP-konstrukciók kiváltása - erősítette meg az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás megnyitóján elmondta: az idén mintegy 18 milliárd forintot különített el a kormány az ágazatban az állami és a magánszféra együttműködésével megvalósuló beruházások kiváltására.

Tiszteletbeli tagjává választja Fischer Ádámot a Bécsi Állami Opera. Az intézmény vezetése közölte, hogy a magyar karmester kinevezését jövő csütörtökön tartják. A művész 1980-ban debütált, azóta mintegy 300 alkalommal szerepelt a világhírű operaház színpadán. A tiszteletbeli tag címet olyanok kaphatják meg, akik szoros kapcsolatban állnak a Bécsi Állami Operával.

A rendkívüli hideg miatt két megyére másodfokú, öt megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre holnapra a meteorológiai szolgálat. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén is marad a hideg idő: többfelé napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a napi maximumok, a leghidegebb órákban néhol mínusz 20 foknál is hidegebb lesz. Ködre, ónos szitálásra, hószállingózásra is készülni kell a hétvégén.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×