eur:
393.26
usd:
367.56
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Életet menthet a sisak a síelésnél

Életet menthet a sisak a síelésnél

Mindenképpen használjunk védőfelszereléseket, ha síelni megyünk, a sisak például életet menthet - mondta az InfoRádiónak Molitorisz Dániel, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ ortopéd traumatológus szakorvosa.

Védőfelszerelés nélkül egyáltalán nem tanácsos síelni!

Ausztriában nélküle már nem is engednek a sípályára. Molitorisz Dániel hangsúlyozta, még mindig nagyon sokan nem vesznek például bukósisakot.

Életet menthet a sisak a síelésnél

„Kifejezetten nagyokat lehet esni. Én is estem, ha nem lett volna bukósisakom, komoly problémám lehetett volna. Vegyük komolyan, hogy a bukósisak életet menthet! Egyre jobbak a tapasztalatok a különböző gerinc- és fenékvédőkkel. Ezek használata mindenképpen előnyös. Ha esünk, a sérülés súlyosságát csökkenthetjük velük.”

A nagy sebesség miatt nagyok tudnak lenni az esések. Sérülhet ilyenkor a csukló, a váll, a lábszár és akár a has és a medence is – mondta el a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ ortopéd traumatológus szakorvosa.

„Fontos, ha egy esés után nem tudunk egyből fölkelni vagy úgy érezzük, valami gond van, keressük meg a pályán lévő fenntartókat, akik segítenek szaksegítséghez jutni. Ha gyerekkel történik ilyen baleset, arra kell figyelni, hogy nem feltétlenül tudják pontosan elmondani, mi történt, mi és mennyire fáj.”

Molitorisz Dániel azt tanácsolja, mindenképpen kérjük el a képalkotókkal készült leleteket, mert ezek a későbbi ellátás során fontosak lehetnek és támpontokat adnak az itthoni gyógykezelésre. Ajánlott, hogy egyrészt mindenképpen legyen biztosításunk, másrészt annak egy példánya legyen is nálunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×