eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Visszatér a nagyon hideg, de legalább esni nem fog

Ismét egyre hidegebb lesz. Csütörtökön és pénteken éjjel akár mínusz 20 és 23 fokig hűlhet a levegő. A fagy a jövő héten sem enged, lesz, ahol napközben is csak mínusz 10-12 fok várható a mostani előrejelzések szerint - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

„Észak felől egyre inkább egy anticiklon húzódik a térségünk felé, ezzel együtt csökken a felhőzet, csak délen marad felhős az ég, így

már ma éjszaka mínusz 15-20 fok közé is csökkenhet a hőmérséklet

leginkább az Északi-középhegységben és a Nyírség északi részén” - mondta Lupták Dóra.

A meteorológus jelezte, a minimum rekord nem kerül veszélybe, 1942-ben Bábolnán mínusz 27 fokig is lehűlt a levegő.

Erősödik az éjszakai fagy

„A következő napokban tovább erősödik az erős éjszakai fagy, a hajnali mínusz 20 fok körüli értékekre az Északi-középhegység térségében kell számítani. A fagy napközben is megmarad. Ma még itt-ott akár fagypont fölé is emelkedhet, de csütörtöktől már egyre erősebb nappali fagyokra kell készülni. Ebben változás a jövő hét során sem várható.

Vasárnaptól keddig mínusz 4-12 fok közül lesz a nappali hőmérséklet.”

Teljes szárazságnak sem örülhetünk, mert fokozatosan erősödik a ködhajlam, helyenként ebből az alacsony szintű felhőzetből ónos szitálás vagy hószállingózás is elképzelhető – jegyezte meg a meteorológus.

„A következő napok időjárásában nagy a bizonytalanság, attól függ, kialakul-e ez az alacsony szintű felhőzet. A jelenlegi számítások szerint jó esély van erre” - hangsúlyozta Lupták Dóra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×