eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Később is találkozhatunk majd Fagyival, a fagyott rókával

Jobban van Fagyi, az a róka, akit egy hete szabadított ki az Állatmentő Liga a Népszigeti Hajójavító stégjénél a jég fogságából. Bár az állat farkának jelentős részét amputálni kell, minden jel szerint teljes életet élhet a lábadozás után. Az viszont nem valószínű, hogy visszamehet a természetbe, sokkal inkább egy vadasparkban fogja leélni az életét – mondta az InfoRádiónak Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

Jobban van, már mind a négy lábát tudja mozgatni a róka, amelyik múlt héten a népszigeti hajójavító egyik stégjéhez fagyott. Mivel minden vizsgálati eredmény negatív, arra a következtetésre jutottunk, hogy szimplán az alultápláltság miatt pihent meg egy kicsit, ekkor fagyhatott a stéghez – közölte Pataki Gábor.

Hozzátette, hogy a farkának kétharmad részét azonban amputálni kell, mert az teljesen elhalt.

Az Állatmentő Liga vezetője úgy látja, nem valószínű, hogy később visszaengedik a rókát a természetbe, sokkal inkább egy vadasparkban fogja leélni az életét.

„Főként azért, mert ha ennyire butuska volt, hogy odafagyhatott a stéghez, nem tud magáról gondoskodni, és máskor is történhet vele hasonló helyzet. Csúnya szóval ez a róka lehet, hogy egy kicsit életképtelen a vadonban való életre, viszont teljesen egészséges, úgyhogy vadasparkban leélheti az életét” - vélekedik Pataki Gábor.

Az Állatmentő Liga vezetője elmondta, hogy úgy látja, Fagyi teljesen jól viseli a bezártságot.

„Még gyenge, ezért folyamatosan tápláljuk infúzión keresztül, de egész nyugodt. Most már éber, figyel a dolgokra. Mivel a rókák nem szeretik a bezártságot – annyira nem, hogy van olyan, amelyik még öncsonkításra is képes ilyen helyzetben –, ezért a saját biztonsága érdekében egy kisebb szállítódobozban van, hogy ne tudjon kárt tenni magában” - mondta Pataki Gábor.

Az Állatmentő Liga vezetője hozzátette: Fagyi a mentéskor vadállat módjára viselkedett, még úgy is el akart menekülni, hogy a lába oda volt fagyva a stéghez, ezért kellett ez speciális bottal lefogni a fejét, hogy ne okozhasson magában kárt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×