eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb utakat zárhat le a katasztrófavédelem

Az ország egyes régióban változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat. A meteorológiai szolgálat az ország egy részére másodfokú (narancs) riasztást adott ki az ónos eső miatt.

A közlekedőknek jelenleg elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében kell veszélyes útszakaszokra készülni. Az M2-es főúton Nógrád megyében már reggel óta nem közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek.

Amennyiben a havazás ezt indokolttá teszi, további helyeken várhatóak forgalom-korlátozások, ezért az érintett területeken útnak indulás előtt tájékozódjanak ezekről és a várható időjárásról.

Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×