Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hajnalban kezdődik az átmeneti enyhülés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Éjszaka havazhat a fővárosban, de egyelőre nem lesz jelentős mennyiségű hó Budapesten - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az esti órákban megnövekszik a felhőzet Budapest térségében, éjszaka kis, legfeljebb 2 centiméter mennyiségű csapadék várható, aminek formája biztosan hó lesz – mondta Pátkai Zsolt.

„Jelentős, 5 centit meghaladó hó nem lesz jellemző az ország többi részén sem, esetleg a Börzsöny, esetleg a Dunazug-hegység egyes területein képzelhető el.”

Éjszaka még hideg lesz, nagyjából mínusz 10 fok körüli hőmérséklet várható, de hajnalban megkezdődik az enyhülés, holnap délután már akár plusz 3-4 fok is lehet – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Azért ne nagyon örüljünk, a kicsit távolabbi előrejelzések szerint ugyanis vasárnaptól újabb lehűlés várható. A csúcshőmérséklet éjszakánként a havas, derült tájakon ismét mínusz10 fok alá csökken és napközben sem emelkedik fagypont fölé.

Szombaton nyugat felől lassan csökken a felhőzet, de délelőtt még több helyen havazhat, majd délután már csupán a Tiszántúlon valószínű hó. Vasárnap és hétfőn a változó felhőzet mellett számottevő csapadék nem valószínű, ugyanakkor a jövő hét közepe felé ismét előfordulhat majd havazás - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében.