eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Budapest az állammal együttműködve polgári peres eljárásokat indíthat

A főváros az állammal együttműködve polgári peres eljárásokat indítana, ha a 4-es metró beruházásához kapcsolódó európai uniós támogatásokból pénzt kellene visszafizetni. Ezt Tarlós István főpolgármester helyezte kilátásba szerdán, a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában, hozzátéve, nincs még olyan uniós döntés, amely visszafizetési kötelezettségről szólna.

Tarlós István azt mondta, ha komoly uniós büntetés lesz, akkor a kormány és a városvezetés polgári peres eljárás keretében meg fogja találni azokat a cégeket és személyeket, akik 2010 előtt a várost és az államot ilyen helyzetbe hozták.

A főpolgármester elmondta azt is: úgy tudják, az Alstom-metrókocsik 2006-os közbeszerzése kapcsán folyó ügyészségi eljárásban három gyanúsított van.

A 3-as metró szerelvényeinek felújítása kapcsán Tarlós István azt közölte, megkapták szerdán a típusengedélyt a felújított metrókocsik. Most már bizonyos, hogy tavasztól sorozatban érkeznek a felújított szerelvények - fogalmazott.

Tarlós István közölte azt is, hogy a Bálna Budapest rendezvényközpont eladására újra pályázatot írnak ki.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×