eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Didergett az egész ország - a nap hírei

Extrém hidegre és hófúvásokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Az idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti a személyi jövedelemadó-bevallások többségét. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség új elnöke. A nap legfontosabb hírei január 8-án.

Megdőltek a minimum hőmérsékleti rekordok hétvégén vasárnapra virradóra. Országszerte sokan mentek melegedőhelyekre, sokan kérték a rendőrök segítségét is. Czibere Károly, a szociális ügyekért is felelős államtitkár szerint a hajléktalanellátó-rendszer kiállja a próbát. Az extrém hideg és a hófúvás veszélye miatt több megyében továbbra is figyelmeztetések vannak érvényben. Az előrejelzések szerint a jövő hét második felében némileg mérséklődik a hideg.

Több kilométeres a torlódás az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál. Az 1-es úton pedig négy kilométeren torlódnak a járművek a jelentősen megnövekedett forgalom és az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Biztosított a lakosság gázellátása. Szombaton nem volt rekordközeli a villamosenergia-ipari rendszer terhelése. Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal szóvivője közölte, hogy a gáztárolókban elhelyezett 2,3 milliárd köbméter megfelel az egy évvel ezelőtti teljes lakossági fogyasztásnak. Berczelly Réka, a Mavir szóvivője szerint a hideg ellenére nem volt üzemzavar a nagyfeszültségű átviteli hálózaton

Az idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti a személyi jövedelemadó-bevallások többségét - mondta a NAV elnöke. Tállai András hozzátette: ez a változás a bérből és fizetésből élőket érint. Az erről szóló tájékoztató leveleket hétfőtől kézbesíti a posta.

Bienerth Gusztávot választotta meg a Magyar Úszó Szövetség elnökévé a rendkívüli közgyűlés. Egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló nem kapta meg a szükséges támogatást. A 62 éves Bienerth Gusztáv, a 24 év után leköszönő Gyárfás Tamást váltja a poszton.

Egy embernek továbbra is súlyos az állapota azok közül, akik szombaton sérültek meg a táplánypusztai mentálhigiénés otthon egyik ruharaktárában keletkezett tűz miatt. A könnyű sérültek közül többeket már visszavittek az otthonba.

Lapinformáció szerint egy üzbég férfi követte el szilveszter éjszaka az isztambuli merényletet. A támadás elkövetőjét már azonosította a rendőrség. A török napilap szerint a támadót Abdulkadir Masharipovnak hívják, üzbég nemzetiségű és állítólag az Iszlám Állam terrorszervezet tagja. Az értesülést eddig nem erősítették meg hivatalosan.

Négy katona meghalt és 15-en megsérültek Jeruzsálemben egy gázolásos merényletben - jelentette az izraeli média. Egy teherautó autóbuszról leszálló katonák közé hajtott. A palesztin sofőrt a helyszínen lelőtték.

Öngyilkos pokolgépes merényletben tizenegyen meghaltak és ötvenen megsebesültek Bagdadban egy piacon - közölték biztonsági források. A pokolgépet a merénylő gépkocsijába rejtették. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×