eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Vérfagyasztó hideg lesz Magyarországon: mínusz 24 fok

Extrém hideg lesz a hétvégén, akár mínusz 24 fok is előfordulhat - mondta Jenki Szilviát, az Országos Meterológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádió kérdésére

Extrém hideg lesz a hétvégén, akár mínusz 24 fok is előfordulhat. Minderről Jenki Szilvia, az Országos Meterológiai Szolgálat munkatársa beszélt az InfoRádiónak. Mint mondta: a középső országrészben péntek hajnalra "csak" mínusz 10-11 fokig süllyed a hőmérséklet. Pénteken nap közben mínusz 6 fokra és erős, helyenként viharos szélre készülhetünk.

A széllökések a budai hegyek tetejét a 85-95 kilométer/órát is elérhetik.

A leghidegebb a szombat és vasárnap hajnal lesz, a legfagyosabb helyeken mérhetnek majd mínusz 20-24 fokot - tette hozzá Jenki Szilvia. Szombaton napközben is mínusz 5-12 fokra számíthatunk.

Az OMSZ honlapján az alábbi előrejelzés olvasható:

Jelentősen átalakul időjárásunk az újév első hetében. Bekeményíthet a tél, a következő napokban két hidegfront is sarkvidéki eredetű levegőt hozhat a Kárpát-medencébe, ennek köszönhetően a hét második felében a csúcshőmérséklet is várhatóan mindenhol fagypont alatt marad. Az erős, viharos szél pedig tovább ronthatja hőérzetünket.

A csütörtöki időjárásról ez olvasható a met.hu oldalon:

Csütörtökön délelőtt az erős északnyugati szél napközben északira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik, majd pénteken még tovább erősödik. A legkevésbé szeles rész a Duna-Tisza közötti sáv lesz. A legerősebb széllökésekre a Dunántúlon számíthatunk, csütörtökön általában 60-80, de a Bakonyban és a Közép-Dunántúlon 80-90 km/h közötti maximális széllökések is előfordulhatnak. A Balatonnál ugyanakkor 90-100 km/h körüli lökések is valószínűek. Pénteken a Dunántúl középső területein több helyen fordulhat elő 90 km/h feletti lökés is (a Balatonnál továbbra is lehetnek 100 km/h-t meghaladó lökések). Csütörtök délutántól az északkeleti országrészben is egyre erősödik a szél. Ekkor még zömében 70-75 km/h felett, majd pénteken helyenként már akár 90 km/h felett is alakulhat a legerősebb széllökések értéke. Leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hóval borított tájakon a szél hordhatja a havat.

EXTRÉM HIDEG

A hőmérséklet az előttünk álló éjszaka az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben már elérheti a -15 fokot. A viharos szél miatt tovább csökkenő hőmérséklet péntek éjjel az északi, északkeleti megyékben (lásd térkép!) -18, -20 fok köré is lesüllyedhet.

MEGJEGYZÉS: a viharos szél miatt ennél jóval hidegebbnek érezhetjük a levegő hőmérsékletét!

Az elszórt hózáporok mellett csütörtök délután, este főként az ország középső tájain, kisebb havazás is várható, de inkább csak lepelnyi (1-2 cm, kis területen átmenetileg intenzívebb hózáporból esetleg lehet több is) mennyiség várható. Pénteken a délnyugati vidékeken eshet nem számottevő mennyiségű hó.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×