Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megtalálták az orosz gép roncsait - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
27 méteres mélységben találták meg a lezuhant orosz gép több roncsdarabját. Feltehetőleg fertőző agyhártya-gyulladásban meghalt egy kétéves kisfiú Borsod megyében. Régi budapesti trolikat vásárolt a BKV-tól egy ukrán város. A nap legfontosabb hírei december 26-án.

Folytatódott a kutatás a Fekete-tengerbe zuhant orosz repülőgép után, a gép roncsának több darabját megtalálták 27 méteres mélységben. A Szíriába tartó gép, 84 utassal és 8 fős legénységgel a fedélzetén zuhant le. A merénylet lehetősége az elsődleges információk szerint kizárható. Az orosz elnök hétfőre nemzeti gyásznapot hirdetett.

Ivóvízforrások nélkül van több napja a szíriai főváros, Damaszkusz és környéke. A kormány szerint terroristák szennyezték be a várost ellátó vízforrásokat, jelenleg víztározókból próbálja megoldani az ötmilliós város ellátását.

A katolikus egyházfő szerint az üldözött keresztények ma többen vannak, mint a kereszténység első évszázadaiban. Ferenc pápa Úrangyala imádságában az első vértanú, Szent István ünnepén beszélt erről.

Feltehetőleg agyhártya-gyulladásban meghalt egy kétéves kisfiú Borsod megyében - erősítette meg az InfoRádiónak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa. Csiba Gábor közölte: a gyermek pénteken lett rosszul, ezért mentőt hívtak hozzá, majd Miskolcra szállították.

Négy régi budapesti trolit vásárolt a BKV-tól egy ukrán város, darabonként 5 ezer euróért. A budapesti társaság 30 járművet kínált eladásra, húsz európai közlekedési társaságot keresett meg.

Jövőre egymillió forintig a Pénzügyi Békéltető Testület dönt a vitás ügyekben. Ez is része a január 1-jén életbe lépő jogszabály módosításoknak. Ugyancsak januártól személyi jövedelemadó-mentessé válik a magánszemélyek számára a pénzügyi szolgáltatók által elengedett hitelkövetelés.

Országszerte már 442 MFB-ponton érhetők el az uniós hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek a kis-és közepes vállalkozások számára - közölte a Magyar Fejlesztési Bank. A legtöbb érdeklődő vállalkozás a feldolgozóiparban és a kereskedelem területén működik.

Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó végzett az élen az európai hírügynökségek 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, melyen Hosszú Katinka harmadik lett. Az első húszba még egy magyar fért be, a Rióban szintén háromszor győztes Kozák Danuta kajakos, aki 17. helyen végzett.

Elhunyt George Michael énekes-dalszerző. A világsztárt életének 53. évében, angliai otthonában érte halál. A rendőrség szerint idegenkezűség gyanúja nem merült fel. George Michael-nek több mint 100 millió albuma fogyott csaknem négy évtizeden átívelő pályafutása alatt.