Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Áder karácsony után dönt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megtiszteltetésnek tekinti Áder János az újabb köztársasági elnöki megbízatásra szóló felkérést, elfogadásáról karácsony után teszi közzé döntését - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH).

A KEH közleménye szerint Áder János elnöki tevékenysége elismeréseként tekint a Fidesz elnökségének egyhangú felkérésére, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön tájékoztatta.

A köztársasági elnök ugyanakkor tiszteletben tartja mindazon ellenzéki politikusok véleményét is, akik elutasítják jelölését - olvasható a kommünikében.

Úgy fogalmaznak: "Az államfő azonban továbbra sem kíván semmiféle pártcsatározás résztvevőjévé válni, mivel ezt a köztársasági elnökre vonatkozó alaptörvényi rendelkezések eleve kizárják".

Mint írják, Áder János köszönetét fejezi ki Magyarország mindazon polgárainak, akik az elmúlt években támogatták a Magyarország érdekében és képviseletében végzett tevékenységét, valamint a közös jövőt alapjaiban meghatározó klímavédelem ügyében tett erőfeszítéseit.

A kormányfő sajtófőnöke pénteken közölte az MTI-vel: Orbán Viktor személyesen tájékoztatta Áder Jánost arról, hogy a Fidesz ismét őt jelöli az államfői posztra.

Havasi Bertalan közölte: "Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkereste Áder János köztársasági elnököt. Tájékoztatta arról, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöksége úgy döntött: javaslatot tesz a parlamenti frakciónak, hogy az országgyűlési államfőválasztási eljárás során ismét Áder János jelölését és megválasztását támogassa".