Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Májusig lehet szavazni a legemberségesebb háziorvosi praxisra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét meghirdeti az Országos Tisztiorvosi Hivatal az Év praxisa a Kárpát-medencében elnevezésű pályázatot, amellyel az év legjobb, legemberségesebb háziorvosát és nővérét keresik. Az ajánlásokat május 10-ig várják - mondta el az InfoRádióban a helyettes országos tisztifőorvos.

Idén hetedszer hirdetik meg a háziorvosok, nővérek megbecsülését erősítő pályázatot, amelyre az elmúlt hat évben nagyon sok ajánlás, szívszorító történet érkezett – mondta el az országos tisztifőorvos.

„Fontos, hogy

határainkon túli, felvidéki, ukrajnai, erdélyi, vajdasági orvosok és nővérek is kitüntetéseket kaphatnak,

ha az ott élő lakosság, önkormányzat, polgármester, egyházi közösségek vagy egészségügyi intézmények javasolják őket a díjra” - tette hozzá Szabó Enikő.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, az ajánlásokat tartalmazó történetekből kiderül, hogy egy-egy orvos vagy nővér gyakran az életét kockáztatva, az idejét és a pénzét áldozva nemcsak szakmaiságával, hanem emberségével is bizonyít.

„Fontos, hogy nemcsak a szakmai döntéseket, hanem azt is figyeljük, hogy milyen döntéseket hoz egy-egy orvos, nővér vagy praxis, ami esetleg

bearanyozza egy-egy család életét.”

Szabó Enikő elmondta, a pályázatokat május 10-ig várják. A határidő után egy szakmai zsűri tesz javaslatot a legjobb tíz-tíz, hazai és határon túli történetre. Ezt követően lehet szavazni az Év praxisát elnyerő pályázóra.