eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az Erzsébet-utalványok fele csak karácsony után jut el a nyugdíjasokhoz

Az Erzsébet-utalványok fele csak karácsony után jut el a nyugdíjasokhoz

A nyugdíjasok jelentős része valószínűleg csak a két ünnep között kapja meg Erzsébet-utalványokat, mert a posta kapacitása nem képes a küldemények kézbesítésére ilyen rövid időn belül - mondta Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista alelnöke. A Fidesz viszont jelezte: az év végig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak tízezer forintos támogatást.

A nyugdíjasok csaknem fele nem fogja karácsonyig megkapni az Erzsébet-utalványát, de december 31-ig mindenkihez el kell jutniuk a postásoknak - mondta az InfoRádiónak Korózs Lajost, a népjóléti bizottság szocialista alelnöke.

"Minden elismerésünk a postásoké, mert az utalványokat még a héten is nyomtatták. Úgy látszik, Orbán Viktor nemcsak a nyugdíjasokat lepte meg, hanem a postát is, hiszen több mint százötven tonnányi küldeményt kell most pluszként kézbesíteniük" - mondta a politikus, és további problémaként említette, hogy  az Erzsébet-utalvány értékküldemény, amelyet csak személyesen lehet átvenni, ezt pedig sok idős ember nem tudja megtenni. A postahivatalokban meghatalmazással átveheti ugyan más is, de ehhez speciális postai meghatalmazás szükséges.

 Az Erzsébet-utalványokat az év végig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak - reagált a Fidesz-frakció az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójára; a kormánypárt szerint a szocialistáknak eszébe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat.

A Fidesz szerint a népjóléti bizottság szocialista alelnöke is tudja, hogy az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk az érintetteknek, "mégis hazudik és be akarja csapni az időseket". A Fidesz szerint Korózs Lajosnak mint volt szociális államtitkárnak és a szocialistáknak soha még csak eszükbe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat, sőt még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat, és nyugdíjadót akartak bevezetni. A szocialistákkal ellentétben a Fidesz megbecsüli a nyugdíjasokat - írta a kormánypárt közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×