eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Rabok újítják fel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályát

Rabok újítják fel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályát

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet négy fogvatartottja újítja fel a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház sürgősségi osztályát. Az országos jóvátételi program eredményeiről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője beszélt az InfoRádióban.

Rabok újítják fel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályát

Mind a 29 hazai büntetés-végrehajtási intézet csatlakozott az országos jóvátételi programsorozathoz. Ezek a programok az európai trendeknek megfelelően itthon is egyre terjednek. A rendezvényeken a fogvatartottak önkéntes alapon vehetnek részt – hangsúlyozta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

„A jóvátételi programok célja az okozott sérelem, a kár szimbolikus helyreállítása, a felelősségvállalás elősegítése, a tudatosság növelése és a közösségi értékekhez való elköteleződés erősítése.

Egyfajta bűnmegelőzési hatás elérése.”

- tette hozzá Orosz Zoltán.

Rabok újítják fel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályát

A fogvatartottaknak igényük van, hogy a társadalom számára hasznos tevékenységet végezzenek. Így szépülnek meg kórházak, gyermekek és idősek otthona, iskolák, óvodák, de sokszor ünnepi műsorral és ajándékokkal is meglepik az intézmények lakóit,

adományokat gyűjtenek és rászorulókat is segítenek

– mondta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

„A Szent Imre oktatókórház sürgősségi osztályának felújításához a fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott. A felújítás első üteme tíz napig tart, a fogvatartottak az év végén nem állnak le a munkával, januárban is folytatják a felújítást. A sürgősségi osztály festését díjazás nélkül végzik az elítéltek, a munkavégzéshez a kórház biztosítja az alapanyagokat, a szerszámokat, eszközöket és a munkásokat a fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet gondoskodik.”

Jutalom

Orosz Zoltán kiemelte, az, hogy ilyen programokban részt vesznek a fogvatartottak, még nem azt jelenti, hogy hamarabb is szabadulhatnak. Szinte mindannyian azonban szinte jutalomként fogják fel azt, hogy az intézeten kívül dolgozhatnak. Azt mondják, több ilyenre lenne szükség, szívesen járnának rendszeresen ilyen munkákra, erre szolgál a jóvátételi programsorozat – hangsúlyozta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×