Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rabok újítják fel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet négy fogvatartottja újítja fel a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház sürgősségi osztályát. Az országos jóvátételi program eredményeiről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője beszélt az InfoRádióban.
elítélt2

Mind a 29 hazai büntetés-végrehajtási intézet csatlakozott az országos jóvátételi programsorozathoz. Ezek a programok az európai trendeknek megfelelően itthon is egyre terjednek. A rendezvényeken a fogvatartottak önkéntes alapon vehetnek részt – hangsúlyozta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

„A jóvátételi programok célja az okozott sérelem, a kár szimbolikus helyreállítása, a felelősségvállalás elősegítése, a tudatosság növelése és a közösségi értékekhez való elköteleződés erősítése.

Egyfajta bűnmegelőzési hatás elérése.”

- tette hozzá Orosz Zoltán.

elítélt3

A fogvatartottaknak igényük van, hogy a társadalom számára hasznos tevékenységet végezzenek. Így szépülnek meg kórházak, gyermekek és idősek otthona, iskolák, óvodák, de sokszor ünnepi műsorral és ajándékokkal is meglepik az intézmények lakóit,

adományokat gyűjtenek és rászorulókat is segítenek

– mondta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

„A Szent Imre oktatókórház sürgősségi osztályának felújításához a fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott. A felújítás első üteme tíz napig tart, a fogvatartottak az év végén nem állnak le a munkával, januárban is folytatják a felújítást. A sürgősségi osztály festését díjazás nélkül végzik az elítéltek, a munkavégzéshez a kórház biztosítja az alapanyagokat, a szerszámokat, eszközöket és a munkásokat a fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet gondoskodik.”

Jutalom

Orosz Zoltán kiemelte, az, hogy ilyen programokban részt vesznek a fogvatartottak, még nem azt jelenti, hogy hamarabb is szabadulhatnak. Szinte mindannyian azonban szinte jutalomként fogják fel azt, hogy az intézeten kívül dolgozhatnak. Azt mondják, több ilyenre lenne szükség, szívesen járnának rendszeresen ilyen munkákra, erre szolgál a jóvátételi programsorozat – hangsúlyozta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.