eur:
395.42
usd:
371.94
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Tartós élelmiszerekkel, édességgel segít az Élelmiszerbank

Tartós élelmiszerekkel, édességgel segít az Élelmiszerbank

Több mint 226 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójában. A szervezet 35 ezer rászoruló családot támogat - mondta az InfoRádiónak Cseh Balázs, az egyesület elnöke.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület november utolsó hétvégéjén az ország 120 településének 200 élelmiszeráruházában tartott adománygyűjtési akcióján 226 tonnányi élelmiszert gyűjtött össze, amelyből 35 ezer csomagot állítanak össze – ismertette a szervezet elnöke. Cseh Balázs hozzátette, ezeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulóknak.

„Ilyenkor általában tartós élelmiszereket gyűjtünk, amelyek felhasználhatóak a karácsonyi sütés-főzéshez; étolaj, liszt, cukor van a csomagban, és igyekszünk minél több édességet is beletenni a gyerekeknek.”

Az Élelmiszerbank 300 olyan szervezettel működik együtt, amelyek összesen körülbelül 300 ezer rászorulót lát el – mondta a szervezet elnöke. Hozzátette, ezeknek az adományoknak a szétosztásában is és az év közben a vállalatoktól kapott élelmiszerkészletek szétosztásában is ők segítenek.

„Az Élelmiszerbank folyamatosan kap lejárat közeli vagy hibás csomagolású termékeket, amelyeket a gyártó valamiért nem tudja vagy nem akarja forgalomba hozni, ezeket is továbbítjuk a rászorulóknak, akik ezeknek az év többi részében is nagyon örülnek” - hangsúlyozta Cseh Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×