Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tartós élelmiszerekkel, édességgel segít az Élelmiszerbank

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint 226 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójában. A szervezet 35 ezer rászoruló családot támogat - mondta az InfoRádiónak Cseh Balázs, az egyesület elnöke.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület november utolsó hétvégéjén az ország 120 településének 200 élelmiszeráruházában tartott adománygyűjtési akcióján 226 tonnányi élelmiszert gyűjtött össze, amelyből 35 ezer csomagot állítanak össze – ismertette a szervezet elnöke. Cseh Balázs hozzátette, ezeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulóknak.

„Ilyenkor általában tartós élelmiszereket gyűjtünk, amelyek felhasználhatóak a karácsonyi sütés-főzéshez; étolaj, liszt, cukor van a csomagban, és igyekszünk minél több édességet is beletenni a gyerekeknek.”

Az Élelmiszerbank 300 olyan szervezettel működik együtt, amelyek összesen körülbelül 300 ezer rászorulót lát el – mondta a szervezet elnöke. Hozzátette, ezeknek az adományoknak a szétosztásában is és az év közben a vállalatoktól kapott élelmiszerkészletek szétosztásában is ők segítenek.

„Az Élelmiszerbank folyamatosan kap lejárat közeli vagy hibás csomagolású termékeket, amelyeket a gyártó valamiért nem tudja vagy nem akarja forgalomba hozni, ezeket is továbbítjuk a rászorulóknak, akik ezeknek az év többi részében is nagyon örülnek” - hangsúlyozta Cseh Balázs.