eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Máris megjelent az influenza Magyarországon

Máris megjelent az influenza Magyarországon

Már támad az influenza Magyarországon, már három betegnél azonosították a vírust - mondta az InfoRádióban Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.

Mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók aránya – mondta el az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.

Molnár Zsuzsanna kiemelte, „ez december 5. és 11. között 8300 fő, ami csak 250-el több, mint a múlt héten regisztráltaké. A betegek ötöde volt gyermek, negyven százaléka fiatal felnőtt, 35-59 éves volt a 27 százalékuk, hatvan éven felüli pedig 12 százalékuk volt.”

Máris megjelent az influenza Magyarországon

A múlt héten megjelent az influenzavírusa Magyarországon – jelentette ki az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa. Hozzátette, az orvosok által beküldött tizenegy mintából három esetben influenza A vírust mutattak ki.

„Egy esetben a pontos meghatározása is sikerült: H3-as vírusnak bizonyult.”

Molnár Zsuzsanna hozzátette, ez van jelen Európában is. A kimutatott vírusok 90 százaléka ebbe a csoportba tartozik, csak 10 százalék B vírus.

„Úgy tűnik, mintha kicsit korábban érkezett volna meg az influenzavírus, de Európában is megerősödött az aktivitása.”

Máris megjelent az influenza Magyarországon

Az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa szerint a következő héten még emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma, de aztán ahogy elcsendesedik a világ: elmegyünk ünnepelni, kezdődik a szünet és a szabadság, csökken a megbetegedések száma. Molnár Zsuzsanna hozzátette, januárban majd újra támad az influenza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×