eur:
393.42
usd:
368.86
bux:
65661.78
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ilyen a jó karácsonyi ajándék

Fontos, hogy a gyerekek karácsonykor örüljenek az ajándéknak, de semmiképpen nem célszerű őket elhalmozni - állítja a szakértő. Rédl Adrienn önismereti mentor az InfoRádió Családi hét című magazinjában azt mondta, az anyagiakban tárgyiasult ajándékok mellett a családtagokra fordított idővel és személyes meglepetéssel érdemes készülni.

 Ha egy gyereknek teljesíthető a kívánsága, kapja meg – tanácsolta az önismereti mentor.

„Nálam ez úgy van, hogy egy-egy olyan ajándék van, amit ők találnak ki. Ez lehet egy kicsit drágább a szokásosnál, ezt tipikusan ilyen nagyobb ünnepekre tartogatjuk, mint a karácsony vagy a születésnap. Lehet, hogy ezt nemcsak a szülőktől, hanem a nagyszülőktől is kapják. Fontos, hogy a gyerekek örüljenek annak, amit kapnak. Ha van valami, amire régóta vágynak, ez egy jó lehetőség megadni nekik.”

A kívánt ajándék mellé az önismereti mentor ad személyeset is.

„Van, hogy kézzel készítek karácsonyfadíszt, amin rajta van a nevük. Volt, hogy álomnaplót csináltam nekik, ami csak nekik szólt, beleírhatták az álmaikat.”

Rédl Adrienn elmondta, az a tapasztalata, az ilyen ajándékoknak örülnek a gyerekek, mert érzik, hogy csak nekik szól. Tudják ugyan, hogy nem a Jézuska hozta, hanem az édesanyjuk készítette, tett bele energiát, és ez fontos – tette hozzá az önismereti mentor.

„Ha egy szülő beszélget a gyerekével, megtudja, mit szeretne ajándékba kapni. Nálunk van annak hagyománya, hogy advent elején levelet írnak a gyerekeim, így írásos formában is megkapja a Jézuska, hogy mit kívánnak maguknak.”

A szívből adott ajándék örömet okoz, amit kapni is jó érzés – mondta az önismereti mentor.

„Nekem a karácsony nem az ajándékozásról, hanem az együttlétről szól. A családdal és a barátokkal is leginkább az együtt töltött idővel ajándékozzuk meg egymást. A szoros barátaimmal nem ajándékot adunk egymásnak, hanem délelőtt összegyűlünk és az egész napot együtt töltjük, beszélgetünk, együtt főzünk” - árulta el Rédl Adrienn.

A karácsonyi ajándékozásról szól az InfoRádió Családi hét című magazinja, amelyben a beszélgetés teljes változatát is meghallgathatják hétfő este fél nyolctól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×