Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem csak a nyugdíjasok kapnak karácsonyra Erzsébet-utalványt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak év végi jutalomként a kormányhivatalok dolgozói.

A kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt nem a kormányhivatalnokok viszik végül házhoz, de így is lesz náluk belőle: a 24.hu megtudta, hogy a kormányhivatalok dolgozói megkapták év végi jutalmukat, 25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

A Miniszterelnökségen megerősítették az értesülést, azt válaszolták, hogy "a területi közigazgatásért felelős Miniszterelnökség – ahogyan az elmúlt években – idén karácsonykor is egyszeri, 25 ezer forint összegű, élelmiszer-vásárlásra fordítható Erzsébet-utalványt ad a járási- és kormányhivatali dolgozóknak".

Az indokolás szerint az Erzsébet-utalvánnyal a Miniszterelnökség szeretne köszönetet mondani a járási- és kormányhivatali dolgozóknak az egész évben végzett munkájukért, és egyúttal segítséget nyújtani az ünnepek megszervezéséhez.

A Miniszterelnökség már húsvétkor is kedveskedett a kormányhivatalnokoknak, akkor is 25 ezer forintot kaptak, a tárca akkor azt mondta, hogy összesen 27438 dolgozó részesült a 25 ezres Erzsébet-utalványokban. Ez összesen csaknem 700 millió forintnyi juttatást jelentett akkor, most is hasonló összeggel lehet számolni.

Ahogy a nyugdíjasok Orbán Viktortól kapnak levelet az Erzsébet-utalványok mellé, úgy a kormányhivatalnokok Lázár Jánostól és Kovács Zoltántól kaptak egy köszöntőt, amiben arról írnak, büszkék a közös munkára és az elért eredményekre, a közigazgatás átalakítására.