eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jövő karácsonykár már védjegyes halat ehetnénk - lapszemle

Pál Gábor, a Jobbik helyi elnöke és Molnár Zsolt, az MSZP országos elnökségének a tagja is azt állítja, hogy nem fogott össze pártjuk Szentendrén. A Magyar Nemzet szerint az orvosi kamara országos elnöksége a mai ülésén napirendre tűzi annak az onkológus-nőgyógyásznak az ügyét, akit a múlt héten másodfokon vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

Pál Gábor, a Jobbik helyi elnöke és Molnár Zsolt, az MSZP országos elnökségének a tagja is azt állítja, hogy nem fogott össze pártjuk Szentendrén azért, hogy így legyőzzék a Fidesz jelöltjét a januári időközi választáson - írja a Magyar Idők. Mégis egy civil szervezet jelöltje mellé sorakozott fel a baloldal és a Jobbik is Szentendrén, ahol egy képviselő halála miatt tartanak január 15-én időközi voksolást.

A Magyar Nemzet szerint az orvosi kamara országos elnöksége a mai ülésén napirendre tűzi annak az onkológus-nőgyógyásznak az ügyét, akit a múlt héten másodfokon vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, mert pénzt kért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott műtétekért. A lap úgy tudja, lehetséges, hogy az orvost egy időre a kamarából is kizárják, de erről az etikai bizottság dönt majd.

Belehúzott a kiadási döntésekbe a kormány - közli a Világgazdaság. Az elmúlt két hétben közel 163 milliárd forintot osztott ki az idei büdzséből, ebből több mint 50 milliárd forintot a tegnap megjelent rendeleteiben. Ezek között található az is, amelynek értelmében már az idén megkezdődhet a Nemzetgazdasági Minisztérium átköltözése az egykori pénzügyminisztérium épületébe, a Szentháromság térre.

Három európai, egy észak-amerikai és immár egy távol-keleti nagyvállalat érdekeltségébe tartozik az öt legnagyobb magyar sörgyártó, amely éves szinten együttesen 6,54 millió hektoliter sört állít elő - közli a Magyar Nemzet. Tegnap ugyanis a japán Asahi Group Holdings megerősítette, hogy megvásárolja a belga-brazil AB InBev öt kelet-európai sörmárkáját, köztük a magyar Drehert.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a minőséget garantáló védjegy bevezetésével tenné népszerűbbé a halfogyasztást Magyarországon a szaktárca. A Földművelésügyi Minisztériumban jelenleg is a tanúsító rendszer részleteinek kidolgozásán munkálkodnak. A tervek szerint az első védjegyes halak és feldogozott termékek jövő karácsonykor kerülhetnek a piacra.

A Napi.hu az Eurostat friss adataira hivatkozva arról ír, hogy az főre eső tényleges egyéni fogyasztás alapján Magyarország az uniós átlag 63 százalékán áll, tehát a tagállamok között csak Romániát, Horvátországot és Bulgáriát előzzük meg, a sor végén kullogunk. Az uniós átlag fölött 10 tagállam található, a legmagasabb értéket Luxemburgban mérte az Eurostat.

A Portfolion arról olvashatnak, hogy a legfrissebb információk szerint a Google letett arról, hogy az önvezető autóiból eltüntesse a ma használt kormánykereket és a pedálokat. A jövőben ezért a partnereivel együttműködve tradicionálisabb belső térrel rendelkező autókat gyártanak majd, a társaság hamarosan önálló üzletágat építhet az önvezető autózásra.

Még idén dönthet a kormány a Budapest Bank (BB) sorsáról - írja a Világgazdaság. A Magyar Fejlesztési Bank stratégiájával december 15-ig készülnek el, s ennek részeként fogalmazzák meg a csoporthoz tartozó Budapest Bankkal kapcsolatos lehetőségeket - mondta el a napilapnak Selmeczi Dóra. A postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos kommunikációs vezetője szerint többféle forgatókönyvet készítenek a bank jövőjére vonatkozóan, ezekben megvizsgálják a részleges vagy teljes értékesítés lehetőségét is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×