eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Van ötlete, hogyan kell elhárítani egy kibertámadást? Versenyezzen!

Várják a jelentkezőket a nemzeti kiberversenyre. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével jövő februárban tartják a nemzetközi viadal nemzeti fordulóját, a győztes csapat utazhat majd a verseny következő fordulójára, Genfbe - közölték a szervezők.

Felidézték: idén világszerte nyolc nagyszabású kibertámadást hajtottak végre, ezek kormányzati szerveket, pénzintézeteket, országgyűlési képviselőket és magánszemélyeket is érintettek. Iránban 15 millió ember adatait és telefonszámait szerezte meg egy hackercsapat. A "digitális Pearl Harbor", a "Cyber 9/11" vagy a "digitális Mohács" kifejezések egy-egy nagyszabású kibertámadás napját jelzik.

Az okozott károk minimalizálásának és a pánik elkerülésének érdekében ilyen esetekre krízisforgatókönyveket léptetnek érvénybe, amelyek jelentős feladatokat rónak a kibertér biztonságáért felelős szervezetekre - írták.

A szervezők kifejtették: az 1961-ben alakult Atlanti Tanács számos világméretű kezdeményezése mellett indította el a "Cyber 9/12" hallgatói versenyt, amely a felsőoktatásban tanuló diákoknak ad lehetőséget a nemzetközi kiberbiztonsági válsághelyzetek kezelésére egy nagyobb horderejű, szimulált támadás után. A hallgatóknak a fiktív forgatókönyv alapján egy, az európai rendszerek ellen irányuló nagyszabású számítógépes offenzívára kell reagálniuk. A feladatuk az lesz, hogy ajánlásokat tegyenek védekező intézkedésekre, valamint összehangolják a különböző szereplők eltérő érdekeit a közös fellépés megvalósításához.

A versenyzők kollektív kiberbiztonsági válságkezelő tervet állítanak össze, amelyben számításba veszik a többi között a NATO, az EU és az érintett államok politikai és irányítási struktúráját is. Ennek révén megtapasztalhatják a nemzetközi együttműködés kultúráját, továbbá mélyebb ismereteket szerezhetnek a NATO- és az EU-szervezetek, valamint a tagállamok reakcióiról és válaszmechanizmusairól egy átfogó kibertámadás esetén.

A genfi rendezvény előfutára Magyarországon a ProDay keretein belül életre hívott nemzeti kiberverseny. A részvétel feltétele egy online kvalifikációs forduló, ahol a jelentkezőknek a leadott dokumentumokban minden formai követelménynek meg kell felelniük. A február 9-ei rendezvényen, a nemzeti fordulón a (legfeljebb négytagú) csapatok élőben vehetnek részt. A legjobbnak ítélt csapat térítésmentesen utazhat a genfi versenyre, teljes ellátással.

A részvétel ingyenes, minden felsőoktatási hallgató - szakiránytól függetlenül - jelentkezhet, a határidő: 2017. január 10. Bővebb tájékoztatás a www.blackcell.pro oldalon található - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×