Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A karácsonyi vásárlást is nehezíti a munkaerőhiány - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet úgy tudja, a budapesti városnéző buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő haszonra tehettek volna szert. A Magyar Nemzet úgy tudja, a budapesti városnéző buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő, jóval több mint százmilliárd forintos haszonra tehettek volna szert.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a budapesti városnéző buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő, jóval több mint százmilliárd forintos haszonra tehettek volna szert a nyáron kiírt fővárosi koncessziós pályázat nyertesei a Fővárosi Közgyűlésben múlt szerdán eredménytelennek nyilvánított tenderen. A BKK-nak új koncessziós pályázatot kell kiírnia.

A Világgazdaság a taxisok január elsejétől kötelező online pénztárgépéről azt írja, a szövetség szerint a forgalmazókon múlik, hogy minden rendben lesz-e az év elején. Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, a taxisok legalább kétharmada már megrendelte a készülékeket.

A Magyar Idők arról ír, munkaerőhiány nehezíti a kiszolgálást az adventi bevásárlási szezonban, miközben tíz százalékkal több árucikk fogyott idén az advent első felében a tavalyihoz képest, a hagyományos üzletekben és az interneten kínált termékekkel együtt. Az év során fellángolt munkaerőhiány éles helyzeteket teremt a decemberi csúcsidőszakban. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, több helyen az irodai dolgozókat, más feladatkörökben alkalmazott munkavállalókat csoportosítottak át a vásárlók kiszolgálására, és egyes áruházakban fennakadásokat okoz a létszámhiány.

A Magyar Nemzet cikke szerint újabb agyhártyagyulladásos megbetegedés történt. Egy 20 éves, Pest megyei fiút ápolnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán. Prinz Géza, a kórház főorvosa azt mondta, ennek az esetnek semmi köze a sajtóban korábban megjelent gimnáziumi fertőzéshez.

A Portfolio azt írja, agyonadóztat minket az állam. Tavaly a magyar állam keményebben adóztatott, mint Norvégia és Luxemburg, és a kelet-közép-európai régióban is mindenkinél magasabb az adóterhelésünk. Ráadásul az adók évről évre emelkednek: az utóbbi tíz évben az adócentralizáció növekedése az egyik legnagyobb volt az Európai Unió országai között.

A napi.hu cikke szerint jövőre már fizetni kell az öntözővízért. Kézikönyvvel segíti az öntözéshez kapcsolódó vízkészletjárulék kiszámítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Belügyminisztérium. Az öntözés esetében az első 50 ezer köbméter ingyenes, ahogyan 150 ezer köbméter alatt a rizstermesztésben és a halgazdálkodásban érdekelteknek sem kell fizetniük.

A Világgazdaság Alexander Medvegyevvel, a Gazprom igazgatóságának elnökhelyettesével közöl interjút. Ebből kiderül, a társaság magyarországi üzleti lehetőségek sorát vizsgálja, elsősorban gáztárolásról egyeztetne azok tulajdonosával, az MVM Csoporttal és más szereplőkkel.