eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A karácsonyi vásárlást is nehezíti a munkaerőhiány - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja, a budapesti városnéző buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő haszonra tehettek volna szert. A Magyar Nemzet úgy tudja, a budapesti városnéző buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő, jóval több mint százmilliárd forintos haszonra tehettek volna szert.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a budapesti városnéző buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő, jóval több mint százmilliárd forintos haszonra tehettek volna szert a nyáron kiírt fővárosi koncessziós pályázat nyertesei a Fővárosi Közgyűlésben múlt szerdán eredménytelennek nyilvánított tenderen. A BKK-nak új koncessziós pályázatot kell kiírnia.

A Világgazdaság a taxisok január elsejétől kötelező online pénztárgépéről azt írja, a szövetség szerint a forgalmazókon múlik, hogy minden rendben lesz-e az év elején. Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, a taxisok legalább kétharmada már megrendelte a készülékeket.

A Magyar Idők arról ír, munkaerőhiány nehezíti a kiszolgálást az adventi bevásárlási szezonban, miközben tíz százalékkal több árucikk fogyott idén az advent első felében a tavalyihoz képest, a hagyományos üzletekben és az interneten kínált termékekkel együtt. Az év során fellángolt munkaerőhiány éles helyzeteket teremt a decemberi csúcsidőszakban. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, több helyen az irodai dolgozókat, más feladatkörökben alkalmazott munkavállalókat csoportosítottak át a vásárlók kiszolgálására, és egyes áruházakban fennakadásokat okoz a létszámhiány.

A Magyar Nemzet cikke szerint újabb agyhártyagyulladásos megbetegedés történt. Egy 20 éves, Pest megyei fiút ápolnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán. Prinz Géza, a kórház főorvosa azt mondta, ennek az esetnek semmi köze a sajtóban korábban megjelent gimnáziumi fertőzéshez.

A Portfolio azt írja, agyonadóztat minket az állam. Tavaly a magyar állam keményebben adóztatott, mint Norvégia és Luxemburg, és a kelet-közép-európai régióban is mindenkinél magasabb az adóterhelésünk. Ráadásul az adók évről évre emelkednek: az utóbbi tíz évben az adócentralizáció növekedése az egyik legnagyobb volt az Európai Unió országai között.

A napi.hu cikke szerint jövőre már fizetni kell az öntözővízért. Kézikönyvvel segíti az öntözéshez kapcsolódó vízkészletjárulék kiszámítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Belügyminisztérium. Az öntözés esetében az első 50 ezer köbméter ingyenes, ahogyan 150 ezer köbméter alatt a rizstermesztésben és a halgazdálkodásban érdekelteknek sem kell fizetniük.

A Világgazdaság Alexander Medvegyevvel, a Gazprom igazgatóságának elnökhelyettesével közöl interjút. Ebből kiderül, a társaság magyarországi üzleti lehetőségek sorát vizsgálja, elsősorban gáztárolásról egyeztetne azok tulajdonosával, az MVM Csoporttal és más szereplőkkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×