Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Bazilikához vezet vasárnap az Út a Mosolyért Alapítvány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jótékonysági rendezvényt tart az Út a Mosolyért Alapítvány vasárnap a Bazilikánál. Az egésznapos eseményen a Heim Pál kórháznak gyűjtenek - mondta az InfoRádióban az alapítvány elnöke, Szijjártó Nagy Szilvia.

A Heim Pál Gyermekkórházban vannak olyan gyerekek, akik hosszan lélegeztetésre szorulnak, az ehhez szükséges speciális intenzív osztály kialakítására gyűjt a vasárnapi rendezvénnyel az Út a Mosolyért Alapítvány. A szervezet elnöke elmondta, ez többmilliós tétel, csak egy ágy hárommillió forintba kerül.

„Az alapítvány mindig egy alapproblémára keres hosszútávú megoldást. A gyerekek mosolya nagyon fontos nekünk. 100-120 gyereket hozunk ki árvaházból, színes programokat állítottunk össze nekik, hogy kis karácsonyi varázslatot csempésszük az életükbe. Kézműveskedhetnek ismert emberekkel, karácsonyi dalokat énekelhetnek népszerű előadókkal” - mondta Szijjártó Nagy Szilvia.

Az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke kiemelte a karácsonyi időszakban az emberek kicsit befelé fordulnak és könnyebben adakoznak. Hozzátette, az alapítvány létezése óta amúgy is azt tapasztalja, az emberek szeretnek adni. Az alapítvány középpontjában a gyerekek állnak.

„Én is kétgyerekes anyuka vagyok. Amikor szülők leszünk, érzékenyebbé válunk a problémákra” - fogalmazott Szijjártó Nagy Szilvia.