eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az óraátállításról is vitáznak ma a képviselők

Az Országgyűlés ma tárgyalja a kormány versenyképesség-növelésről szóló adócsomagját, valamint a Jobbik javaslatára az óraátállítás megszüntetésének lehetőségét.

A hét utolsó ülésnapja reggel 9 órakor kezdődik, a nemzetgazdasági tárca többéves adócsökkentési programját tartalmazó javaslatáról az első napirendi pontban kezdődik összevont vita. A parlament így már jövő heti, vagyis várhatóan idei utolsó ülésén elfogadhatja az előterjesztést, amelyben a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról jövőre egységesen 9 százalékra csökkenti a társasági adó mértékét.

Ezt követően kezdődhet általános vita az óraátállítás megszüntetésének szükségességéről. A Jobbik a javaslatában azt kezdeményezi, hogy az évenkénti kétszeri óraátállítás helyett a nyári időszámítás maradjon állandóan életben.

A parlament ülése a Miniszterelnökség azon indítványának tárgyalásával érhet véget, amelyben a tárca a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetésére tesz javaslatot.

A parlament honlapján elérhető információk szerint az Országgyűlés jövő hétfőn tartja idei utolsó ülését.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×