eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Van, amiben Magyarország rekordot döntött - lapszemle

Azonos mértékben emelné a kormány a többségében állami tulajdonban lévő cégeknél dolgozó munkavállalók fizetését – tudta meg a Magyar Idők. A Magyar Nemzet számításai szerint mintegy 170-180 millió forintba kerülhet azoknak a miniszterelnöki leveleknek a legyártása és kiküldése, amelyeket vélhetően az Erzsébet-utalványokkal együtt kapnak majd meg a nyugdíjasok.

Azonos mértékben emelné a kormány a többségében állami tulajdonban lévő cégeknél dolgozó munkavállalók fizetését – tudta meg a Magyar Idők. A lap szerint a köztulajdonban lévő vállalatok több tízezer alkalmazottjának keresete akár számottevően is emelkedhet jövőre, várhatóan a következő két hétben hozza nyilvánosságra javaslatát a kormány.

Bár eddig arról volt szó, hogy a Klebelsberg Központtá alakuló Klebelsberg Intézményfenntartó Központból 58 tankerületi központot hoznak létre, úgy tűnik, ez a szám mégis változhat – fedezte fel a Magyar Nemzet egy oktatási tárgyú előterjesztésből. Annak melléklete ugyanis már a korábbiakkal ellentétben nem 58, hanem 59 tankerületi központot sorol fel: Jászberényben hoznának létre még egyet.

Abszolút áramfelhasználási rekordot döntött kedden Magyarország - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapjának adatai alapján a Világgazdaság. A terhelés mértéke többször is túllépte a nap folyamán a 6700 megawattórát, míg az eddigi csúcsfogyasztás ezen a napon 6384 megawattóra volt. Mindebben szerepe lehet a több napja tartó hidegnek, illetve közrejátszhatnak a karácsonyi díszkivilágítások is.

A Magyar Nemzet számításai szerint mintegy 170-180 millió forintba kerülhet azoknak a miniszterelnöki leveleknek a legyártása és kiküldése, amelyeket vélhetően az Erzsébet-utalványokkal együtt kapnak majd meg a nyugdíjasok. Több sajtóhír szólt arról a napokban, hogy a beígért tízezer forintos Erzsébet-utalvány mellé egy Orbán Viktor miniszterelnök által írt levelet is kap majd a 2,8 millió nyugdíjas.

Benyújtotta lemondását Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, aki Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében kérte felmentését a tisztségből – értesült a Magyar Idők. A lap kormányzati forrásokból úgy tudja, az államtitkár a dokumentumban arra hivatkozva jelentette be távozási szándékát, hogy a szolgálatban töltött évei alapján elérte azt a határt, amely lehetővé teszi nyugállományba vonulását.

Az új érintettek fele már kérte az online kassza használatához szükséges üzembe helyezési kódot a Nemzeti Adó és Vámhivataltól - írja a Világgazdaság. A nemzetgazdasági minisztérium becslése szerint mintegy 20 ezer vállalkozásnak kell beszereznie új online kasszákat, miután 2017-től újabb tízféle szolgáltatás végzése esetén lesz kötelező ezek használata.

A populista és EU-szkeptikus politikai erők támogatottságának meredek emelkedése növelte annak kockázatát, hogy az Európai Uniót és az euróövezetet 2017-ben valamilyen politikai sokkhatás éri - közli a Portfolio a Fitch Ratings átfogó év végi előrejelzésére hivatkozva. A hitelminősítő szerint ebben a környezetben az euróövezeti gazdaság átlagos növekedési üteme jövőre 1,4 százalékra lassul az idei évre várt 1,6 százalékról és a tavaly mért 2,1 százalékról.

A pénzcentrum.hu 12, a nyugdíjakról, illetve nyugdíjasokról gyűjtött érdekességről közölt videós összeállítást. Ebben egyebek mellett a portál közli, hogy a 28500 forintos nyugdíjminimum 2008 óta nem változott és a 2,8 millió nyugdíjas fele 100 ezer forintos nyugdíjat sem kap.

A napi.hu-n arról olvashatnak: akármilyen hihetetlennek hallatszik, ma már nem lenne indokolt Görögország kiszorítása az eurózónából. A radikális programmal hatalomra került baloldali kormány meglepően pragmatikusan politizál, az emberek nagy többsége befizeti az adókat, így jöhet az adósságcsökkentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×