Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Idén is sokaknak segít az Ökomenikus Segélyszervezet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Árváknak, időseknek és rászoruló családoknak visz Erdélybe karácsonyi ajándékot az Ökomenikus Segélyszervezet. Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta, kora délután indítják el a több mint négytonnás szállítmányt.

Régi hagyomány az Ökumenikus Segélyszervezetnél, hogy advent idején a határon túli rászorulókra is gondolnak. Most tartós élelmiszert és karácsonyi ajándékokat visznek Marosvásárhelyre.

„A segélycsomagokban liszt, tészta, olaj, rizs és további tartós élelmiszerek található, és a karácsonyra való tekintettel szaloncukor és csokoládé is kerül a gyerekek csomagjaiba” - mondta Gáncs Kristóf.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, a segélyakció keretében több mint négytonnányi adomány indul szerda délután Budapestről Erdélybe.

„Az adomány értéke több mint 2,5 millió forint, számításaink szerint több mint 1100-an részesülnek az ajándékokból.”

A kommunikációs igazgató elmondta, az adventi időszakban az Ökumenikus Segélyszervezetnél a pénzadomány gyűjtésén van a hangsúly.

„Nemcsak a karácsonyi időszakra, hanem az egész éves munkánkhoz gyűjtjük a támogatásokat. A 1353-as adományvonal felhívása 250 forintot jelent.”

Egymást érik az ünnepi segélyakciók is, közel ezer családnak visznek segélycsomagokat és a jövő héten indulnak a nagyszabású Szeretetvendégség elnevezésű programok is, amellyel naponta ezer rászoruló jut meleg ételhez – hangsúlyozta Gáncs Kristóf.