eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Idén is sokaknak segít az Ökomenikus Segélyszervezet

Árváknak, időseknek és rászoruló családoknak visz Erdélybe karácsonyi ajándékot az Ökomenikus Segélyszervezet. Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta, kora délután indítják el a több mint négytonnás szállítmányt.

Régi hagyomány az Ökumenikus Segélyszervezetnél, hogy advent idején a határon túli rászorulókra is gondolnak. Most tartós élelmiszert és karácsonyi ajándékokat visznek Marosvásárhelyre.

„A segélycsomagokban liszt, tészta, olaj, rizs és további tartós élelmiszerek található, és a karácsonyra való tekintettel szaloncukor és csokoládé is kerül a gyerekek csomagjaiba” - mondta Gáncs Kristóf.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, a segélyakció keretében több mint négytonnányi adomány indul szerda délután Budapestről Erdélybe.

„Az adomány értéke több mint 2,5 millió forint, számításaink szerint több mint 1100-an részesülnek az ajándékokból.”

A kommunikációs igazgató elmondta, az adventi időszakban az Ökumenikus Segélyszervezetnél a pénzadomány gyűjtésén van a hangsúly.

„Nemcsak a karácsonyi időszakra, hanem az egész éves munkánkhoz gyűjtjük a támogatásokat. A 1353-as adományvonal felhívása 250 forintot jelent.”

Egymást érik az ünnepi segélyakciók is, közel ezer családnak visznek segélycsomagokat és a jövő héten indulnak a nagyszabású Szeretetvendégség elnevezésű programok is, amellyel naponta ezer rászoruló jut meleg ételhez – hangsúlyozta Gáncs Kristóf.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×