eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Buszmegállót is feldöntött a szél Pest megyében

Buszmegállót is feldöntött a szél Pest megyében

A gödi buszmegállót is feldöntötte a viharos erejű szél - tudósított az InfoRádió munkatársa. A viharos szél miatt hajnal óta országszerte mintegy százötven helyszínre riasztották a tűzoltókat.

Buszmegállót is feldöntött a szél Pest megyében

A viharos szél miatt hajnal óta országszerte mintegy százötven helyszínre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Budapestről és Pest megyéből érkezett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta, elsősorban leszakadt faágakhoz, villanyvezetékekhez, kidőlt villanyoszlopokhoz, útra dőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, akik jelenleg is mintegy száz helyszínen dolgoznak.

A helyettes szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki leszakadt villanyvezetéket lát, semmiképp se közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy hajnali három óra óta több mint hatvan helyszínre vonultak ki a fővárosi tűzoltók, többnyire fák dőltek az úttestre, személyautókat rongáltak meg a faágak és távvezetékek szakadtak le.

A XIII. kerületi Szent István parkban egy hétemeletes épület tetejét bontotta meg a szél. A XII. kerületi Németvölgyi úton fa dőlt az úttestre, ezt a fővárosi katasztrófavédelem és a rózsadombi önkéntesek közösen távolították el. A Panoráma úton egy villanyoszlop dőlt ki, amely gázvezetéket is megrongált, a károk felszámolását a solymári önkéntesek végezték el.

Budapesten jelenleg is tizenegy helyszínen vannak kint a tűzoltók.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×