eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lezárják a Kossuth téri metróállomást – hajó megy a Batthyány térre

December 3-ától várhatóan három hónapon keresztül az M2-es metró mindkét irányban megállás nélkül halad majd át a Kossuth Lajos tér állomáson az MTESZ-székház bontási munkái miatt. Addig a Kossuth Lajos tér a Deák Ferenc tér felől az M2A jelzésű állomáspótló busszal érhető el, valamint a  BKK a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között állomáspótló hajójárattal segíti az utasok eljutását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Budapest egyes városrészeiből a Kossuth Lajos tér a metróállomás lezárásának idején – december 3-ától várhatóan három hónapon keresztül – az alábbiak szerint közelíthető meg.

A Széll Kálmán tér környékéről, illetve az oda érkező járatok utasai sűrűn közlekedő villamosok között átszállva, 4-es vagy a 6-os villamossal a Jászai Mari térig, majd onnan a 2-es villamossal utazva érhetik el leggyorsabban és legkényelmesebben a Kossuth Lajos teret. További lehetőség, hogy az 5-ös busszal az Erzsébet hídon át a Március 15. térig utazva, majd ott a 2-es villamosra átszállva közelítsék meg a lezárt metróállomás környékét.

A Déli pályaudvar környékéről az M2-es metróval a Batthyány térig, majd onnan a reggeltől kora estig közlekedő D2-es állomáspótló hajóval érdemes utazni a Kossuth Lajos térre.

A XII. kerület Németvölgy városrésze felől a BKK a 105-ös busz használatát javasolja. A 105-ös járattal a Széchenyi István tértől rövid gyaloglással, vagy pedig egy megállós utazással a 2-es villamosra átszállva lehet a Kossuth Lajos teret a legegyszerűbben elérni. A 2-es villamos ugyancsak megközelíthető a 110-es vagy 112-es busszal a Március 15. téren átszállva.

A Budaörsi út és Kelenföld vasútállomás vonzáskörzetéből a BKK az M4-es metró, majd a Fővám tértől a 2-es villamos használatát ajánlja a Kossuth Lajos tér felé.

A Batthyány tér felől a mindennap, reggeltől koraestig közlekedő D2-es állomáspótló ingahajóval kelhetnek át a Dunán.

A III. kerületfelől érkezők a Batthyány téren keresztül a D2-es állomáspótló hajóval juthatnak el a Kossuth Lajos térre, vagy a 9-es busszal az Arany János utcáig utazhatnak, majd onnan rövid gyaloglással – vagy az M2A állomáspótlóra átszállva – érhetik el a Kossuth Lajos tér környékét. Alternatív utazási lehetőséget nyújt a 4-es vagy a 6-os villamos a Margit hídon át a Jászai Mari térig, majd onnan a 2-es villamos közvetlenül a Kossuth Lajos térig. A III. kerület északi részéről induló utasok úgy is megközelíthetik a Kossuth teret, hogy a 34-es vagy a 106-os busszal az Árpád híd metróállomásig, majd onnan az M3-as metróval az Arany János utcáig utaznak, ahonnan gyaloglással vagy a pótlóbusszal érhetik a célpontjukat.

Erzsébetváros és a Terézváros felől a BKK elsősorban a Kossuth Lajos térig közlekedő és onnan induló 70-es és 78-as trolibusz használatát javasolja. A tér elérhető a sűrűn közlekedő villamosok közötti átszállással is, a 4-es vagy a 6-os járattal a Jászai Mari térig, majd onnan tovább a 2-es villamossal utazva.

A zuglói és az újpalotai buszjáratokkal érkezők, illetve a Thököly út és a Rákóczi út térségéből indulók számára a BKK elsősorban azt javasolja, hogy az 5-ös, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E vagy a 178-as busszal a Március 15. térig utazva, majd ott a 2-es villamosra átszállva, vagy pedig az Astoriánál a 15-ös, illetve a 115-ös járatra átszállva közelítsék meg a Kossuth Lajos teret. A Rákóczi út és a Keleti pályaudvar térségéből a 78-as trolibuszjárat is alternatív utazási lehetőséget kínál a Kossuth Lajos térre.

A kelet-pesti lakóterületek felől – az M2-es metró külső állomásaihoz csatlakozó felszíni járatokról – az M2-es metró és a Deák Ferenc térről induló M2A állomáspótló busz használatát javasolja a BKK. További lehetőség, hogy az M2-es metró vonalától az Astoriánál vagy a Deák Ferenc téren a 15-ös vagy a 115-ös buszokra átszállva közelítsék meg a Kossuth Lajos tér környékét.

Az északi vagy déli városrészek felől az M3-as metróval utazók számára a BKK javasolja, hogy a metróval az Arany János utcáig utazzanak, onnan rövid gyaloglással vagy az M2A állomáspótló busszal elérhető a Kossuth Lajos tér.

A XIV. kerület azon utasai számára, akik az M1-es metróval közlekednek, az Operától a 70-es vagy a 78-as trolibuszok igénybevételét ajánlja a BKK a Kossuth Lajos tér felé. Emellett lehetőség, hogy a Deák Ferenc téren a metrópótló buszra vagy a 15-ös, 115-ös járatokra szálljanak át. Az Erzsébet királyné útja felől a 70-es trolibusszal közvetlenül is elérhető a Kossuth Lajos tér.

Az M2-es metróval Buda felől érkező és a Kossuth Lajos téren a 2-es villamossal déli irányban továbbutazó utasok számára a BKK javasolja, hogy az 5-ös busszal utazzak Pest felé. A metrópótlás időszaka alatt az 5-ös busz is megáll majd a Március 15. téren, ahol kedvező átszállási lehetőség nyílik a 2-es villamosra. További lehetőség, hogy a Margit hídon át a 4-es vagy a 6-os villamossal érjék el a 2-es villamos vonalát a Jászai Mari téren.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×