eur:
393.13
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Újszerű: humoros, de reális felsőoktatási tájékoztató segíti a pályaválasztást

A felvételizőket segíti az a kiadvány, amely most jelent meg számos hasznos tudnivalóval. Duró Zsuzsa pályaorientációs tanácsadó az InfoRádiónak azt mondta, hogy a kötet tesztekkel is segíti annak eldöntését, hogy valaki alkalmas-e egy-egy pályára, foglalkozásra.

Nem olyan, mint a régi tájékoztatók, annál sokkal átfogóbb, komplexebb – mondta a pályaorientációs tanácsadó. Duró Zsuzsa hozzátette, az alapadatokat természetesen tartalmazza: a felsőoktatási intézményeket, a keret- és pontszámokat, de újszerű kiegészítéseket is találnak benne az olvasók.

„A személyiségre utaló, a valós önértékelést segítő részei vannak. A felvételiző megállapíthatja az erősségeit, gyengeségeit, illetve a kiadvány szembesíti azokkal a képességekkel, amelyek az adott szak, szakpár sikeres elvégzéséhez szükségesek. Így személyiségbeli megsegítést is alkalmaz, ami teljesen újszerű. Kedves, vidám, humoros kérdésekre kell válaszolni, amelyeken keresztül megismerhetőek a hivatások.”

A pályaorientációs tanácsadó az állatorvosi munkát említette példaként, a kiadvány megmutatja, hogy rossz munkakörülmények között, akár éjszaka, nagyon hátrányos településeken is kell dolgozni. Nem elrémisztő, hanem reális képet ad, ami a döntéshozatalhoz szükséges.

„Nincs késésben a kiadvány, az apró módosítások a döntést nem befolyásolják. Már lehet forgatni a tájékoztatót, így teljesen felkészülten, ugrásra készek lesznek a végleges döntés meghozatalakor” - tette hozzá Duró Zsuzsa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×