eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A közlekedésről tárgyal ma a főváros

A fővárosi közlekedési intézményrendszer továbbfejlesztésére vonatkozó, a városvezetés által javasolt koncepcióról, valamint az elővárosi közösségi közlekedéshez kapcsolódó megállapodásokról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Tarlós István főpolgármester, valamint Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett, a közlekedési intézményrendszer továbbfejlesztésére vonatkozó javaslat szerint a fejlesztés alapvető célja az alaptevékenységek magas szintű ellátása még elégséges erőforrások mellett, a belső működésükben is megfelelően racionalizált szervezetek érdemi együttműködésével.

A Fővárosi Közgyűlés dönthet azokról a megállapodásokról, amelyek az agglomerációs közösségi közlekedés megrendelői feladatainak átadásáról szólnak az állam részére.

A római-parti mobilgát ügyében a testület Tarlós István kezdeményezésére változtatási tilalmat rendelhet el a Római-parton a parti sávra, továbbá határozhatnak arról is a képviselők, hogy a Fővárosi Közgyűlés a hulladékgazdálkodási törvény módosítását kezdeményezi az Országgyűlésénél, abból a célból, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kikerüljön a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. hatálya alól.

Mindezekkel együtt az ülésen a képviselők mintegy hatvan előterjesztést tárgyalhatnak meg.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×