Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Indiát említette példaként a kormányfő - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányfő szerint olyan beruházókra van szükség Magyarországon, mint amilyen India. Légpuskával sebesítette meg az apja azt a 11 hónapos csecsemőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba Baranya megyében. A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek Budapesten, a Fidesz szerint Magyarországon sokszínűen működik a sajtó.

A kormányfő szerint olyan beruházókra van szükség Magyarországon, mint amilyen India is. Orbán Viktor vasárnap a parlamentben tárgyalt Mohammad Hamid Anszarival India alelnökével. A miniszterelnök szerint Magyarország lassan eléri a teljes foglalkoztatottságot, ezért a magyar ipar technológiai színvonalát meg kell újítani, és ehhez kellenek a beruházások Indiából is.

Általános vita lesz hétfőn a miniszterelnök által benyújtott alkotmánymódosításról az Országgyűlésben, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését. A parlamenti ülés a megszokottaknál korábban, reggel 9 órakor kezdődik.

Légpuskával sebesítette meg az apja azt a 11 hónapos csecsemőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba vasárnap délután a Baranya megyei Oldról - közölte a rendőrség. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

A fővárosban a legrosszabb a kórházi infrastruktúra - jelentette ki a emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió műsorában. Balog Zoltán kifejtette: míg a vidéki kórházak több 100 milliárd forintos nagyságrendben újultak meg az utóbbi években, Budapest nem részesülhetett az ezt lehetővé tevő uniós forrásokból.

Évente több ezer ember életét lehetne megmenteni újraélesztéssel - hívta fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat szóvivője az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából. Győrfi Pál az M1-en arról hangsúlyozta: orvosi diploma nélkül is életben lehet tartani az embert hirtelen szívmegállás esetén.

A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek több ezren Budapesten az LMP, az Együtt és a PM szervezésében. A demonstráción több ellenzéki politikus és Hargitai Miklós, a Népszabadság munkatársa is felszólalt. A Fidesz szerint a Népszabadság megszűnése piaci, pénzügyi és alkalmassági kérdés, szemben az ellenzéki állításokkal.

Sikeresnek tartja a Földet a gazdáknak programot az állami földekért felelős államtitkár. Bitay Márton Örs elmondta: minden harmadik jelentkező földhöz jutott. Mintegy 270 milliárd forint bevétel folyt be az árverésekből.

Az aleppói akciók miatt Oroszország szankcionálása is felvetődhet az európai uniós külügyminiszterek luxembourgi tanácsülésén hétfőn és kedden. A megbeszélésen, egyebek között a migrációs válság és a szíriai konfliktus megoldásáról egyeztetnek - közölte egy neve mellőzését kérő magas rangú uniós diplomata.