eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Távozik a büntetés-végrehajtás parancsnoka

Október 31-ei hatállyal megszűnik Csóti András büntetés-végrehajtási altábornagynak, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vezetőjének hivatásos szolgálati viszonya a belügyminiszter javaslatára, a köztársasági elnök határozata alapján - jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A belügyi tárca közlése szerint utódját még nem nevezték ki.

A jogviszony a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény alapján, a szolgálat felső korhatárának elérése miatt szűnik meg.

Csóti András a hivatalos szolgálati viszonyának megszűnését követően nem tölti be az országos parancsnoki beosztását.

A Belügyminisztérium közlése szerint az új országos parancsnok megbízása, kinevezése legkorábban 2016. november 1-jei hatállyal Pintér Sándor hatáskörébe tartozik, aki erről még nem döntött.

Áder János ugyancsak a szolgálat felső korhatárának elérése miatt határozott, a belügyminiszter javaslatára, Tasnádi László rendőr vezérőrnagy, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára hivatásos szolgálati viszonyának megszüntetéséről, november 30-ai hatállyal - tartalmazza a Magyar Közlöny.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint Tasnádi László államtitkári kinevezését a hivatalos szolgálati jogviszonyának megszűnése nem érinti.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×