eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hajléktalan nevén futnak a terroristák SIM-kártyái - lapszemle

Egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök – értesült a Magyar Idők.

Hazajárnak orvoshoz a külföldön élő magyarok – olvasható a Magyar Időkben. Akár bírságot is kaphat, aki külföldön él, dolgozik, mégsem jelentkezik ki a magyar egészségbiztosítási rendszerből. A szabály 2009 óta él, ám azóta összesen alig valamivel több mint 262 ezren jártak el a törvény szerint, miközben becslések szerint is legalább félmillió magyar lakik tartósan más országban – tudta meg a Magyar Idők.

Túl kevesen végzik el a háziorvosi képzést – írja a Magyar Nemzet. Összesen 514-en kezdték meg a háziorvosi képzést 2012-től az ország négy orvosi egyetemén, és mostanáig 501-en végeztek, miközben néhány éven belül 2200 praxis válhat betöltetlenné.

Összesen 8 milliárd euróval többel gyarapodhatna a magyar gazdaság 2025-ig, ha sikeresen alkalmazkodik a változó globális környezet, a digitális korszak erősödő termelékenységi kihívásaihoz – állítja a McKenseyCompany legújabb elemzése, amelyet a Népszabadság közöl.

A mezőgazdaság az előző évekhez képest érzékelhető növekedésnek indult, a gazdasági növekedés egyik fő motorja – fogalmazott a Népszabadságnak adott interjújában a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor hozzátette: mindez elsősorban a kedvező eredményekkel zárult aratásnak, az ígéretes betakarításnak, valamint az állattenyésztés bővülő teljesítményének köszönhető.

Egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök – értesült a Magyar Idők. A lap úgy tudja, a telefonkártyák egy része a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.

Bár azt állította az emberi erőforrások minisztere, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átalakításával ismét az iskolaigazgatók lesznek az intézmények valódi vezetői, ez a gyakorlatban a Magyar Nemzet szerint nem fog megvalósulni. A lap szerint a központ igazgatóknak szánt fejtágító anyagából világosan látszik, hogy az intézményeknek konkrétan semmilyen őket érintő feladatba nincs elsődleges beleszólásuk.

Több területen is jelentős problémákat lát az Európai Bizottság a magyarországi EU-támogatási rendszerben. Rövidesen elkészül egy jelentés és ha ez súlyos megállapításokat tartalmaz, akkor a bizottság automatikusan felfüggesztheti az összes uniós támogatás kifizetését Magyarországnak - tudta meg a Portfolio brüsszeli forrásból. A magyar kormány és a Bizottság folyamatosan egyeztet a kérdésről.

Az idei államháztartási hiány a GDP 0,9 százaléka lehet a kormány által tervezett 1,7 százalékkal szemben – írja az OTP Elemzési Központjára hivatkozva a napi.hu. A cikk szerint jövő évre is kisebb a deficit a már elfogadott költségvetési törvényhez képest – ami azt jelenti, hogy a kormány mozgástere 500-700 milliárd forint, amibe már egy komolyabb adócsökkentés is beleférhetne.

Vannak olyan eszközök, amelyeket bizonyos időközönként akkor is le kell cserélni, ha mindent megteszünk a tisztaságáért. A Pénzcentrum nyolc olyan eszközt gyűjtött össze, amelyről tévesen hihettük, hogy nincs szavatossági ideje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×