eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Péntekig elfúj a szél és melegünk sem lesz

Csütörtökig viharos erejű szélre kell számítani, a hegyekben akár havazhat is. Hajnalban -2 fok is lehet és napközben sem lesz túl meleg. A szél mellett esőre, záporra is számítani kell - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Török László elmondta, észak felől elég erőteljes áramlással érkezik a hideg levegő az országba, emiatt a szél is erős, majd nedvesebb levegő is érkezik fölénk. Ennek hatására egyre többfelé kell záporra, zivatarra számítani a délután első felében. Este aztán felszakadozik a felhőzet, gomolyfelhők lehetnek az égen, itt-ott még várható zápor, a szél viszont erős marad éjszaka is.

„A Nyírségben és a Bakony környékén számíthatunk a legerősebb széllökésekre. Szerdán is folytatódik a kellemetlen hűvös, szeles idő. Észak-keleten a hegyekben akár hózápor is előfordulhat. Folytatódik a szeles idő, a Balatonnál és a Bakonyban lesz nagyon erős. Éjszaka 50-85 km/óra sebességű széllökésekre, szerdán pedig 70 km/órásak valószínűek” - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A fővárosban is záporokra, erős, viharos szélre kell számítani. Csütörtökön még borongós, kellemetlen lesz az idő, de már „csak” 65 km/óra körül lesznek a legerősebb széllökések. Hideg lesz, az ország nagy részén csak 5 és 12 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet – ígérte a meteorológus.

„Péntektől már mérséklődik a szél, hosszabb időre is kisüt majd a nap, záporok még előfordulhatnak, valamelyest emelkedik a nappali felmelegedés, de nem tér vissza a meleg idő, 10-16 fok körül lesz délután a hőmérséklet. Az éjszakák, mert kevesebb lesz felettünk a felhő, hidegebbek lesznek, az ország bizonyos részein, nagyobb területeken fagypont alá csökkenthet reggelre a hőmérséklet” - mondta Török László.

A meteorológus szerint ez egy picit durvább, mint a tipikus őszi időjárás, mert erősebb és hosszabb is a lehűlés. Októberben nem kéne még ilyen hűvösnek lennie, ez inkább november elejére jellemző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×