eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Budapest megkapta a fedezetigazolást a 3-as metróhoz

A főváros közbeszerzési cége kiírta a kivitelezési tendert a 3-as metró felújítására - jelentette be Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Nem zárta ki, hogy 2019 végére elkészül a 3-as metró felújítása, de 2020 tavaszát tarthatóbb időpontnak nevezte.

Határidőre megérkezett a fővároshoz a Miniszterelnökségtől a 3-as metró felújításának kormányzati támogató tanúsítványa. A fedezetigazolás birtokában pedig a főváros közbeszerzési cége kiírta a kivitelezési tendert, amely néhány napon megjelenik - közölte a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Tarlós István nem zárta ki, hogy 2019 végére elkészül a metró felújítása, de 2020 tavaszát tarthatóbb időpontnak nevezte. A felújítás idején forgalomba álló buszoknak február közepére meg kell érkezniük - tette hozzá.

A főpolgármester cáfolta azokat az ellenzéki felvetéseket, hogy eredménytelenül zárult volna a miniszterelnökkel folytatott pénteki egyeztetése. Szavai szerint ugyanakkor az optimálistól egyelőre elmarad az eredmény.

A hulladékgazdálkodásról még nem zárultak le a viták, de azt sikerült elérni, hogy Budapest a korábban előírt 10 milliárd helyett 2 milliárd forinttal járul hozzá a rendszer működtetéséhez, ellentételezésként pedig 2,4 milliárd forint fejlesztési forráshoz jut a főváros - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×