eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány: Orbán kétféle hasznot remél

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint azoknak, akiknek elegük van mindabból, ami az utóbbi hat évben történt Magyarországon, nem szabad megengedniük, hogy a miniszterelnök önmaga igazolását lássa az eredményes kvótanépszavazásban.

A Demokratikus Koalíció múlt heti kampánynyitó eseménye, illetve a párt kampányvideójának és -dalának bemutatása után hétfőn a budapesti Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatót a kvótareferendumról Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke.

„A miniszterelnök kétféle politikai hasznot remél ettől. Egyrészt tovább fokozza az európai együttműködéssel kapcsolatos kételyeket, a másik oldalról pedig nincsen kétségem, hogy a miniszterelnök egy ilyen népszavazást, ha sikeres, akkor egész politikájának igazolására fogja felhasználni” - vélekedett Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő azonban úgy látta, hogy azok, akiknek elegük van mindabból, ami az országban az elmúlt hat évben történt, ezt nem hagyhatják.

„Nem szabad megengedni, hogy a miniszterelnök önmaga igazolását lássa egy esetleges, nem várt, nem remélt és nem akart politikai sikerben” - hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: Magyarország bizonyos értelemben már döntött az uniós betelepítési kvóta elfogadásáról, amikor a kormányfő február 20-án áldását adta arra az európai tanácsi határozatra, amelyik lényegében tudomásul vette a belügyminiszterek tanácsának korábbi döntését, hogy Magyarország is részt vesz a menekültek első szétosztásában. Ennek értelmében az elmúlt két évben 1260 embert telepítettek le Magyarországon – mutatott rá az egykori miniszterelnök.

A Demokratikus Koalíció a következő hetekben összesen 1700 településen kampányol a távolmaradás mellett.

A Fidesz úgy reagált, hogy a baloldal még most is pártpolitikai csatározást folytat, pedig most Magyarország jövője a tét.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×