eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Életveszélyes a gödöllői városháza épülete

Életveszélyessé vált, ezért felújítás helyett lebontják Gödöllőn a tavaly még az önkormányzatnak és a járási hivatalnak is helyet adó városháza főtéri épületét - tájékoztatta a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Péterfi Csaba korábban azt közölte, hogy a tervbe vett rekonstrukció miatt, annak befejezéséig a több mint ezer négyzetméteres ingatlanból 2015 október végén valamennyi hivatal kiköltözött, átmenetileg öt helyen fogadják az ügyfeleket. Mostanra kiderült, hogy a felújítás körülbelül 1,5 milliárd forintba kerülne, mert az épület statikailag is meggyengült, életveszélyessé vált - jelezte a kommunikációs igazgató.

Hozzátette, mivel a kormányhivatal nem kíván hozzájárulni a költségekhez, az önkormányzat pedig nem képes azokat egyedül fedezni, a kritikus állapotú épület lebontása mellett döntöttek. A főtéren felszabaduló terület a helyi lakosság többségi véleménye szerint a főtér parkját gyarapíthatná, illetve játszótér épülhetne ott, de egy területhasznosítási pályázatot is kiírtak. Ennek eredményhirdetése szeptemberben várható.

A régi városháza épületének bontása ősszel, legkésőbb tavasszal kezdődhet meg. Az önkormányzat központi irodái a tervek szerint a jelenleg is használt, a korábbihoz képest szűkösebb helyen, a városi múzeum melletti régi banképületben maradnának. Az ingatlant hamarosan bővítik, illetve felújítják, a munkálatokra mintegy hatszázmillió forintot szánnak - közölte Péterfi Csaba.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×