eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét közeledik a kánikula

A Kárpát-medence fölé továbbra is döntően száraz, egyre melegebb levegő érkezik, folytatódik a túlnyomóan napos idő, hazánk nagy részére visszatér a kánikula.

A szerdai gomolyfelhős, napos idő után derült lesz az éjjel, csütörtökön pedig ismét sok napsütésre van kilátás. Csütörtök délután azonban a gomolyfelhők mellett fátyolfelhők is megjelennek az égen. 

Szerdán és csütörtökön délután, este kis valószínűséggel az Alpokalja térségébe egy-egy zápor, esetleg zivatar besodródhat nyugat felől. A légmozgás jellemzően mérsékelt marad, de csütörtökön a Dunántúlon megélénkül, a Fertő környékén meg is erősödik időnként a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 33 fok között várható.

A Brit-szigetek térségében markáns ciklon okoz változékony, gyakran szeles időt, emellett ez a térség kontinensünk egyik legcsapadékosabb területe.

Finnországtól a Fekete-tenger nyugati részéig egy szakadozott felhőzetű front húzódik, előtte labilis légállapotú, meleg levegő áramlik, arrafelé több helyen fordul elő zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. Az említett két rendszer között Közép- és Délnyugat-Európában, illetve a mediterrán térségben általában sokat süt a nap, és csak elvétve alakulnak ki záporok, zivatarok.

Hőmérsékleti szempontból kontinensünk nagy része viszonylag kiegyenlített képet mutat, Nyugat- és Észak-Európában jellemzően 15 és 25 fokot mérnek a délutáni órákban, Közép-Európában többnyire 25, 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szárazföldünk legmelegebb része a Földközi-tenger térsége és a Fekete-tengertől északkeletre húzódó terület, itt a maximum hőmérséklet általában 27 és 35 fok között alakul, de néhol 37, 38 fok is előfordul. A leghűvösebb idő pedig a kontinens északkeleti határvidékén van, ott helyenként 10, 13 foknál nincs melegebb.

A Kárpát-medence fölé továbbra is döntően száraz, egyre melegebb levegő érkezik, folytatódik a túlnyomóan napos idő, hazánk nagy részére visszatér a kánikula.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×